Des de setembre de 2019 fins a agost de 2021, la nostra entitat és sòcia del projecte Highway to Mental Health, una aliança estratègica que té com a objectiu augmentar la capacitat de les organitzacions i els treballadors juvenils en el camp de la salut mental per treballar pel desenvolupament de la Resiliència Emocional en els joves.

ActivaMent s’ha associat amb altres tres organitzacions d’Europa: Hugarafl d’Islèndia, MinteForte de Romania i Progres de Polònia, les tres organitzacions amb una àmplia i rica experiència en el camp de la salut mental, per desenvolupar recursos educatius innovadors per promoure la salut mental de les persones joves abordant el tema de la Resiliència Emocional a través de l’aprenentatge no formal i experiencial.

Finançat per la Comissió Europea, a través del Programa Erasmus+, el projecte es finança a través de l’Agència Nacional d’Islàndia (RANNIS) sota KA2, Aliances Estratègiques, amb el número 2019-2-IS01-KA205-051181.

A través d’aquest projecte, en cooperació amb els experts de les quatre organitzacions, crearem dos productes innovadors, un manual i una plataforma d’aprenentatge en línia per a la promoció de la salut mental, que poden ser utilitzats directament pels treballadors juvenils en les seves comunitats, amb la seva gent, centrat en el tema de la Resiliència Emocional.

Aquests contindran mètodes, eines i activitats que qualsevol treballador juvenil pot dur a terme fàcilment. Aquestes eines educatives seran creades perquè puguin ser utilitzades en diversos entorns i amb un ajust i recursos mínims.

El que entenem per treballador juvenil és tota persona que treballi directament amb joves entre les edats de 17-30 anys, ja siguin parells, voluntaris, mestres, formadors, mentors, entrenadors, educadors, líders juvenils i per què no, fins i tot els familiars, independentment de la seva experiència o educació. Si et veus en aquesta descripció, aquest projecte és per a tu. Si coneixes algú que encaixa en ell, envia-li aquest article, que ho valorarà.

Una altra forma en la qual el projecte busca aconseguir els seus objectius és a través d’un procés de capacitació de tres fases, en què 24 treballadors juvenils dels quatre països passaran primer per dos capacitacions, on es compartiran i desenvoluparan les seves competències per treballar amb mètodes no formals en el camp de la salut mental. Després d’això, s’implementarà una Trobada Juvenil en la qual compartiran i posaran en pràctica el que han après, creant una experiència basada en el model de Resiliència Emocional en què han entrenat, orientada a 24 joves provinents de les seves comunitats.

Entre els resultats d’aquest projecte estan:

* 24 treballadors juvenils seran capacitats per adquirir competències professionals per treballar amb joves a través de mètodes no formals en salut mental.
* 200 treballadors juvenils dels quatre països participaran en els esdeveniments multiplicadors realitzats en aquest projecte.
* 24 joves participaran en una trobada juvenil i obtindran competències de resiliència emocional i salut mental que els oferiran una vida més estable, activa, socialment compromesa i empoderada.
* Un manual de Resiliència Emocional que conté mètodes, activitats i eines no formals per desenvolupar i millorar les competències de salut mental en els joves.
* Una plataforma d’aprenentatge interactiva que oferirà als treballadors juvenils i als joves un espai per aprendre sobre els temes de resiliència emocional i per compartir recursos rellevants de salut mental.
* Més de 100 treballadors juvenils als que s’arribarà a través d’esdeveniments de difusió amb qui compartirem els resultats del nostre treball directament.

Et convidem a connectar-te amb el projecte a través de les nostres xarxes socials Facebook, Twitter i Instagram, i estigues atent a més actualitzacions i notícies.

Per obtenir més informació sobre el projecte, pots contactar-nos escrivint a: activament@activament.org.

 

Comentarios: