Què són?

Un Grup d’Ajuda Mútua (GAM) és un espai en el qual diverses persones que comparteixen un mateix problema o dificultat es reuneixen per a intentar superar o millorar la seva situació.

En el nostre cas, som persones amb l’experiència del trastorn mental que fem setmanalment una trobada informal a la qual compartim les nostres experiències, expliquem obertament les nostres vivències i ens donem recolzament mutu. Xerrem de temes relacionats amb el trastorn mental, però també d’altres aspectes de la nostra vida personal.

Com són?

Les característiques distintives dels nostres GAM són les següents:

  • Tots i totes els que hi participem som persones que passem o hem passat un problema de salut mental. Això significa que als nostres GAM no hi ha professionals ni familiars.
  • Ningú/na dels participants dirigeix els nostres GAM. La paraula i la voluntat de tots i totes té la mateixa validesa. Al principi, es comença amb una persona que fa de moderadora, per ajudar a respectar els torns de paraules, fins que cada participant aprèn a funcionar dins de la dinàmica grupal.
  • Al GAM cadascú/na és lliure de parlar i/o de callar, d’expressar els seus sentiments i emocions, sense censura ni reprovacions. Les úniques regles que regeixen els GAM són el respecte mutu, la confidencialitat de tot el que es diu i s’escolta i el compromís d’assistència.

Què hi pots trobar?

Si participes en un GAM, pots trobar comprensió i recolzament per part d’altres persones que sabem què significa viure amb un trastorn mental. És un espai en el que ningú et jutjarà ni et dirà com has de ser. A més, podràs conèixer altres persones que comparteixen amb tu aquesta experiència de vida, podràs expressar-te lliurement, escoltar i ser escoltat, aprendre més de tu i del demés sobre el trastorn mental i trobar noves persones amb les quals relacionar-te i establir vincles d’amistat.

T’agradaria participar en un GAM d’ActivaMent?

Aquí trobaràs tots els GAM que s’estan duent a terme actualment, busca aquell que et vagi millor i posa-t’hi en contacte per assistir-hi:

Barcelona
Dimecres
de 16 a 18h

Casal de Barri Diagonal Mar

C/ Selva de Mar, 22-32.

08019 Barcelona

GAM de dones (Manresa)
Dijous
Cada dues setmanes
de 18 a 19:30h

Casal de les Escodines
C/ de Sant Bartomeu, 50-52
08241, Manresa, Barcelona

GAM per a persones amb TEA
Dimecres
de 13 a 14 h

Casal de Barri Diagonal Mar

C/ Selva de Mar, 22-32.

08019 Barcelona

Girona
Divendres
de 10h a 12h

Centre Cívic Sant Narcís

Plaça de l’Assumpció, 27.

17005, Girona. 

Santa Coloma de Gramenet
Divendres
de 17h a 18h

Centre Cívic Fondo 

C/ Wagner, 19

08923 Santa Coloma de Gramenet

GAM (Manresa)
Dimarts
de 18 a 19:30h

Casal de les Escodines
C/ de Sant Bartomeu, 50-52
08241, Manresa, Barcelona

Terrassa
Dilluns
de 17h a 19h

Casal Cívic Ca n’Aureli 

Plaça del Tint, 4.

08224 Terrassa

Format mixt (presencial i virtual)

Vilanova i la Geltrú
Divendres
de 10:30h a 12h

Centre Cívic La Geltrú

Plaça de l’Associació d’Alumnes Obrers, 1

08800 Vilanova i la Geltrú

Amb la Col·laboració de
Logo del Departament de Salut de la Generalitat de Catalanya