Què és?

ActivaMent som una entitat autogestionada en primera persona. És a dir, som la pròpia base social, composta per persones amb experiència de patiment psíquic i/o diversitat mental, qui portem endavant l’associació, co-responsabilitzant-nos del seu funcionament.

Les que estem a l’associació ens definim com activistes en salut mental, per fer una societat més justa i igualitària. Per això és fonamental promoure l’activisme i la participació de les persones sòcies en les diferents àrees de gestió i en els equips d’activistes.

A més, promovem el funcionament horitzontal, a partir de diversos espais de participació en els quals recollir les propostes de totes les persones sòcies i prendre les decisions de manera col·lectiva.

Pots participar de la gestió associativa apuntant-te a alguna de les nostres àrees i/o equips per fer activisme i voluntariat. Per exemple:

  • Comunicació digital
  • Arxius i bases de dades
  • Gestió econòmica
  • Acollides i Acompanyament
  • Art i Cultura
  • Cartelleria i Maquetació
  • etcètera…

A Barcelona de manera setmanal, i a les delegacions de forma quinzenal o mensual, ens reunim en assemblea per organitzar-nos, prendre les decisions i gestionar entre totes la nostra associació. Les assemblees ens permeten funcionar com una entitat autogestionada, participativa i horitzontal, d’acord a la nostra manera d’entendre el moviment associatiu en primera persona i poder complir amb totes les tasques necessàries de la Gestió Associativa.

Programa de Capacitació de la Base Social

Si estàs interessat a col·laborar en una àrea en la què no havies treballat abans o vols formar part d’un equip d’activistes, nosaltres t’oferirem capacitació i acompanyament al llarg de la teva formació. El programa ofereix tot un seguit de tallers que ens brinden eines tant en el pla productiu (què fem) com en el relacional (com ens relacionem).

Per participar, pots trucar-nos a la nostra telèfon 600 687 634 o escriure’ns al correu activament@activament.org. T’hi esperem!