A ActivaMent tenim diverses projectes i programes per a respondre a les necessitats de les persones del nostre col·lectiu i als objectius de la nostra entitat. Les nostres activitats a les que pots afegir-te són:

Grups d’Ajuda Mútua (GAM)

Els  GAM estan orientats a totes les persones del nostre col·lectiu que vulguin trobar un espai al qual compartir les pròpies experiències de vida amb altres persones que hagin viscut o que estiguin vivint un trastorn mental. És un espai per a escoltar i ser escoltat, rebre i donar recolzament, entendre’ns i cercar entre tots i totes les millors respostes a les nostres circumstàncies vitals.

Tallers de Contacte Social

Activitats de creixement personal, expressió creativa, saludables i de benestar, com ara: Ioga, Teatre Emocional, Escriptura, Clown, Cuina Saludable, Senderisme, Pintura, Comunicació Empàtica, etc. Tallers gratuïts, oberts a la ciutadania i realitzats en Centres Cívics, Casals de Barri, Ateneus i altres espais comunitaris.

Cultura Accessible

Activitats que ens permeten gaudir de l’oci cultural en companyia, amb sortides a Museus, Teatres, Concerts, CineFòrums, etc. A més, l’equip d’Art i Cultura organitza cada any diversos esdeveniments que fan d’altaveu de l’obra artística de les persones sòcies, amb un Concurs Literari, una Exposició Col·lectiva, un Recital Poètic i Musical, un Fanzine, etc.

Equip de Sensibilització Comunitària

Projecte pensat per a portar a la societat una visió no distorsionada ni discriminatòria de la salut mental i les persones amb un trastorn mental. Es bassa en l’oferiment de xerrades i formacions a col·lectius diana, com per exemple infants i adolescents, estudiants universitaris i professionals, responsables de RRHH, periodistes i públic general (biblioteques), per trencar amb els prejudicis i la discriminació.

Gestió Associativa

A ActivaMent ens autogestionem, promovent l’activisme i la participació de la base social. Pots participar de la gestió associativa apuntant-te a alguna de les nostres àrees i/o equips per fer activisme i voluntariat: comunicació, arxius i bases de dades, gestió econòmica, acollides i acompanyament, organització d’esdeveniments, etc.

Programa de Capacitació de la Base Social

Si estàs interessat en col·laborar en un àrea en la que no havies treballat abans o vols formar part d’un equip d’activistes, nosaltres t’oferirem capacitació i acompanyament al llarg de la teva formació. El programa ofereix tota una sèrie de tallers que ens brinden eines tant en el pla productiu (què fem) com en el relacional (com ens relacionem).

Representació Política i Institucional

Treballem per atorgar veu al nostre col·lectiu davant de l’administració i altres institucions, vetllant per la defensa dels nostres drets i col·laborem com agent actiu amb els serveis i d’altres institucions de salut mental de Catalunya. També teixim aliances i col·laboracions amb altres entitats, que ens permeten engegar nous projectes.