Què són?

Són diverses activitats que ens permeten gaudir de l’oci cultural en companyia, oferint sortides a Museus, Teatres, Concerts, Exposicions, etc. En ActivaMent tenim tres projectes de Cultura Accessible: Apropa Cultura, les Sortides Culturals i ActivaMent en Xarxa.

Fotos de diferents activitats de cultura accessible

Apropa Cultura

És un projecte que neix el 2006 amb la voluntat de millorar la vida de les persones en situació de vulnerabilitat a través de la cultura. És una xarxa inclusiva d’equipaments culturals que obre les portes de teatres museus, auditoris i festivals d’arreu Catalunya perquè col·lectius com el nostre tinguin accés a la programació habitual oferint entrades per un preu simbòlic.

En ActivaMent, gaudim d’Apropa Cultura als equipaments culturals de Barcelona, ​​Manresa i Vilanova i la Geltrú. Per a participar, pots escriure a cultura@activament.org (Barcelona), catalunyacentral@activament.org (Manresa) i garraf@activament.org (Vilanova i la Geltrú).

Sortides Culturals

Activitats pensades per apropar l’oferta cultural de la ciutat a la ciutadania de forma atractiva i motivadora. Són sortides a exposicions d’art, on pot haver pintura, dibuix, fotografia, escultura, videoart o performances. També gaudim d’espais de lectures de poesia o contes, esdeveniments literaris i tot el que es pugui visitar i que estigui relacionat amb l’art i la cultura.

Un cop finalitzada la visita es fa una tertúlia a un cafè proper per comentar el contingut i compartir vivències i impressions de l’experiència. Per a participar, pots escriure a art@activament.org.

ActivaMent en Xarxa

És un projecte que promou l’oci compartit, com a oportunitat per refer o enfortir la nostra xarxa de vincles i amistats. Es basa en la promoció d’activitats espontànies, no institucionals, organitzades per diferents socis i sòcies, de manera autònoma a l’associació. Cada persona pot proposar sortides, trobades i/o esdeveniments. Es realitzen passejos per la natura, tertúlies de cafè, visites a museus, sortides al cinema, etc.

Si vols participar, pots trucar-nos al telèfon 600 687 634 o escriure a activament@activament.org.

Esdeveniments Artístics

A més a més, el nostre equip d’Art i Cultura organitza cada any diversos esdeveniments que fan d’altaveu per promoure la producció i afavorir la difusió de l’obra artística de les persones sòcies:

  • Un Concurs Literari: Concurs obert a tota la ciutadania de relats breus, originals, d’acord a unes bases concretes, amb una temàtica comuna. A l’octubre es realitza una celebració de lliurament de premis als millors relats. Cada any es publica un llibre electrònic amb els textos guanyadors.
  • Una Exposició Col·lectiva: Mostra d’art en la qual participen membres de l’associació amb obra pictòrica, fotografies, audiovisuals, performances, etc. Es realitza anualment dins d’unes bases concretes (tema, mesures, etc.), amb una inauguració que té lloc a un dels espais que col·laboren amb ActivaMent.
  • Un Recital Poètic i Musical: Coincidint amb la celebració de cada aniversari d’ActivaMent s’organitza aquest esdeveniment que inclou concerts musicals i recitals poètics d’artistes convidats, més una sessió de micro obert als que hi vulguin participar.
  • La Publicació d’un Fanzine: Creació col·lectiva d’una publicació no professional, editada en equip. Cada semestre es publica el FanAct (Fanzine d’ActivaMent), revista de temàtica social, amb cada número dedicat a una temàtica concreta. El contingut inclou fotografia, il·lustració, collage, pintura, tira còmica, còmic, poesia i conte.

L’Art és un context i una eina que promou l’Empoderament, l’autoconeixement i l’empatia. És una oportunitat per al creixement personal i col·lectiu, i afavoreix la superació de situacions difícils mitjançant processos de simbolització.

Si t’agradaria formar part d’aquests esdeveniments, posa’t en contacte amb les companyes que els coordinen, escrivint a art@activament.org o fanzine@activament.org.