Que és la Sensibilització Comunitària?

És un projecte pensat per a portar a la societat una visió no distorsionada ni discriminatòria de què és la salut mental i com som les persones diagnosticades amb un trastorn mental. Es bassa en l’oferiment d’una sèrie de xerrades i formacions a col·lectius diana, com ara infants i adolescents, estudiants universitaris i professionals, periodistes i públic general (biblioteques).

El programa té el valor afegit de que som les mateixes persones que patim discriminació per motius de salut mental qui expliquem com som i de quina manera ens afecten els prejudicis socials. ActivaMent compta amb un Equip de Sensibilització composat per persones que comparteixen les seves històries de vida com a model i exemple, per explicar com ens afecten l’Estigma i l’Autoestigma, i per a trencar amb les idees estereotipades de quines són les nostres capacitats i com és la nostra vida.

Hi ha diferents tipus de xerrades, en funció del col·lectiu al que van dirigides i dels objectius de les intervencions. Entre aquestes, destaquem:

Xerrades per a Infants i Adolescents

Per arribar a les persones quan encara estan formant el seu sistema de creences i valors. Les persones més joves són també més permeables al trencament de prejudicis. Es fan a escoles, instituts, casals de joves, etc.

Xerrades per a Futurs Professionals de Salut Mental

Orientada a qui seran les persones professionals que ens atenen. Totes les persones, també les professionals que viuen a la nostra societat, són vulnerables als prejudicis i estereotips socials. Es fan a centres universitaris i altres espais d’aprenentatge d’estudis superiors.

Xerrades per a Persones Usuàries de Salut Mental

Per arribar a qui estan travessant o han travessat un problema de salut mental. Orientades principalment al trencament de l’autoestigma. Es realitzen a les unitats d’aguts (Hospital de Sant Pau, Torribera, etc.) a Serveis de Rehabilitació Comunitària, etc.

Xerrades per a Públic General

Igualment, es fan xerrades de sensibilització sobre temes diversos de salut mental orientades al públic general. Amb diversos projectes de col·laboració amb Ajuntaments i districtes. Es fan a Biblioteques, Centres Cívics, etc.

Formar-ne part

T’agradaria formar part de l’equip de sensibilització comunitària d’ActivaMent?

Oferim formació i acompanyament per iniciar la tasca de convertir la nostra experiència de vida en una eina contra l’estigma i la discriminació.

Pots trucar-nos al telèfon 600 687 634 o escriure’ns al correu sensibilitzacio@activament.org. La teva història pot ajudar a trencar prejudicis.