ActivaMent al Dia

Per estar al dia de l’associació, en aquests articles trobaràs totes les notícies i novetats sobre ella i sobre les diverses activitats, accions, projectes, agenda, etc …

El Blog d’ActivaMent

Aquest és un espai obert a qui vulgui difondre els seus propis textos sobre salut mental escrits en primera persona, basats en les experiències de qui sabem què significa travessar un problema de salut mental.

T’agradaria escriure-hi?

A continuació et presentem els criteris que fem servir, acompanyats d’exemples reals de propostes d’articles que vam rebre a ActivaMent. Alguns dels criteris són formals (per exemple, l’extensió), altres són de pertinència (han de parlar de temes relacionats amb la salut mental i fer-ho en primera persona) i altres són gramaticals o lingüístics.

El Blog compta amb un equip d’edició que t’acompanyarà en el procés de redacció/correcció, en cas de ser necessari. Tots els textos que acompleixen els criteris es publiquen al Blog.

Per enviar els teus articles, pots escriure un correu a blog@activament.org

Projecte “Persones Com Tu”

Els mitjans de comunicació tan sols ensenyen una “cara” del trastorn mental: la d’aquelles persones que es troben en mig d’una crisi o que estan institucionalitzades, en situació de dependència, sense autonomia i que encara no s’han pogut recuperar.

Aquesta imatge hi és distorsionada: la majoria de les persones que passem l’experiència del trastorn mental ens recuperem. Recuperar-se no vol dir curar-se. Molts i moltes hem d’aprendre a conviure amb un trastorn crònic, però podem fer una vida tan plena d’alegries i dificultats com la de qualsevol altra persona, porti o no un diagnòstic.

Vols ensenyar-li al món “l’altra cara” del trastorn mental? Vols que la societat canviï la imatge distorsionada que té de nosaltres?

Surt de l’armari! Participa en el projecte Persones com Tu

Què és?

És un projecte orientat a difondre una imatge acurada i precisa de què és i què significa viure o haver viscut un trastorn mental. A Persones com Tu trobaràs històries de vides reals, històries de recuperació i de superació. Cal mostrar que sortir-se endavant és possible i, de fet, és usual.

Prou de vendre que el trastorn mental és una condemna. Aquesta és una idea perniciosa que produeix por, vergonya i aïllament, la qual cosa dificulta la recuperació.

T’animes a participar aportant la teva història de vida? Posa’t en contacte amb nosaltres, fes-nos arribar allò que tinguis per a explicar-li al món. Publicarem i farem difusió de la teva història.

Com pots participar -hi?

Envia’ns un correu electrònic a activament@activament.org, truca’ns al 666 89 04 12 o vine a visitar-nos personalment a C/ Rocafort 242, Bis – 3r B – 08039 Barcelona, recollirem la teva història i la presentarem al món.

Entra i coneix les històries d’altres Persones com Tu.

FanAct és un projecte de contacte social i de promoció de les habilitats creatives.

És una activitat oberta a totes les persones que vulguin participar. Es tracta de promoure la creació col·lectiva d’una publicació no professional, editada en equip. El contingut inclou fotografia, il·lustració, collage, pintura, tira còmica, còmic, poesia i conte.

La nostra revista és de temàtica social i cada número està dedicat a un tema concret que es decideix de forma comunitària. Les col·laboracions són lliures i pròpies de cada persona que participa. La decisió de què s’ha d’incloure i què no, es pren per consens, en reunió. Aquesta dinàmica fomenta una relació d’igual a igual entre totes les persones que hi formen part, tenint totes la mateixa veu i vot.

Metodologia:

  • Mitjançant reunions quinzenals es decideix i perfila l’abordatge creatiu del tema, es coordina la recollida de material i es consensua la idoneïtat d’aquest.
  • Decisió en grup de què publicar i què no.
  • Maquetació i edició digital accessible en internet.
  • Edició impresa i posterior distribució i difusió.

Aquest projecte està dirigit a la població en general independentment de l’edat, la condició social i/o l’estat de salut.

Per participar, escriu primer a fanzine@activament.org o pots trucar al 619 10 39 37

Amb la col·laboració de: