Dibuix d'Urco

© Urco

Josep Duran (Urco), col·laborador del Blog d’ActivaMent, ha estat guardonat amb el 2n Premi del certamen ParalymArt World Cup 2020, el campionat mundial paralímpic d’art, celebrat a Tokio, per la seva obra pictòrica Pau en Equilibri. Un certamen que aquest any ha comptat amb la participació de 872 artistes d’arreu el món.

L’Urco es defineix a si mateix com un pintor autodidacta, amb una obra fruit d’un esperit sensible i dens de fortes emocions on trobem valors com la passió, el deliri i també profunditat i refinament. Una pintura que es caracteritza per un primitivisme en el qual ressonen aires de romanticisme i màgia.

El present reconeixement s’afegeix a altres guardons previs, com ara ésser finalista i haver rebut una Menció Especial a la 16a Bienal Internacional d’Art per a Persones amb Discapacitat de Cracòvia, d’aquest mateix any; o el guardó Ages Award al ParalymArt World Cup 2018, per la seva obra Happiness Festival.

Podeu conèixer més de l’obra d’Urco al Museu d’Art Brut, de Barcelona. Si us voleu posar en contacte amb l’artista, podeu escriure-li al seu correu: owi_urgente@yahoo.es o enviant-li un missatge a través del seu blog: Urco Ousider Art.

Comentarios: