Cartell IV Concurs Literari

Ja està oberta la convocatòria per participar en el IV Concurs de Relats Breus d’ActivaMent. En aquesta edició del 2020, la temàtica triada és: “Reclusió i Punts de Fuga”. Les propostes han de girar entorn noves formes d’apaivagar situacions d’aïllament. Uns ‘punts de fuga’, metafòrics, que ens han ajudat o ajuden a superar la pandèmia i/o altres tancaments o situacions d’aïllaments viscudes.

La crisi de la COVID-19 ha marcat un canvi de perspectiva en l’àmbit mundial. D’alguna manera totes ens hem vist afectades. La pandèmia, a part d’haver-se emportat moltes persones, ha desencadenat una situació d’alarma que hem hagut de combatre i on ens hem vist recloses.

Ara bé, què ha comportat aquesta reclusió involuntària? On comença la solidaritat amb les persones susceptibles a contraure el virus i on acaba l’estat de control, permès per totes nosaltres? Què se n’ha fet de la llibertat individual quan aquesta ha de veure’s tancada al mateix domicili?

Quan aquesta reclusió és perpètua al llarg dels mesos, la salut es veu afectada en una situació en què tots els dies s’assemblen a l’anterior. Atrapats en el temps, com en aquell icònic film “El día de la marmota”, ens vam trobar que havíem de generar noves estratègies per superar el tràngol. Els punt de fuga són un alè que permet resistir i no deixar-se esclafar per les quatre parets que ens envolten.

Mentre que per uns minva la seva llibertat, algunes especies silvestres es van apoderar de les ciutats. Óssos, senglars o cabirols han campat pels centres de les ciutats. Mentre la humanitat es va recloure a casa, la natura havia recuperat l’espai. Enlloc de vehicles, soroll i contaminació alguns animals han viscut una nova harmonia.

Explica’ns com has escapat d’aquesta reclusió involuntària, d’aquest tancament en tu mateixa o a casa teva. O potser és ara, amb el retorn progressiu del nucli urbà tal com l’hem viscut sempre, que com un esquirol desorientat que ha campat alegrament pels nuclis urbans ha de tornar a la seva ‘normalitat’.

Anima’t i envia’ns el teu relat (o els teus dubtes), escrivint a artivisme@activament.org. Rebrem els vostres relats fins al 27 de setembre a la mitjanit. La participació en el concurs és oberta a totes les persones que vulguin participar. Aquest projecte està dirigit a la població en general independentment de l’edat, la condició social i/o l’estat de salut.

Descarrega’t les bases del concurs aquí: IV Concurs de Relats Breus.

A l’octubre es farà el lliurament de diplomes als cinc relats finalistes, amb un esdeveniment que inclourà un recital poètic-musical.

El Concurs de Relats Breus és un projecte de l’Àrea d’Art i Cultura d’ActivaMent.

Comentarios: