Sota el nom de “Encierros Disparatados“, el Frente de Artistas del Borda (FAB) organitza un cicle de xerrades virtuals per mirar la bogeria des d’una altra perspectiva. El 17 de juliol, en la quarta sessió del cicle, el debat tindrà com a convidats al nostre company Hernán Sampietro, a l’Analía Perelló, infermera de l’Hospital Borda i integrant de la Comissió interhospitalària, i a en Claudio Pansera, coordinador artístic del Taller de Lletres de l’FAB i activista cultural.

En la trobada, reflexionarem sobre les diferències entre els sistemes de salut mental d’Argentina i Catalunya, i explicarem el model d’ActivaMent, d’activisme i suport mutu en primera persona.

El FAB és una organització social que produeix art -des 1984- i que transcendeix els límits de l’hospital psiquiàtric José T. Borda, de Buenos Aires. D’acord a la seva pròpia definició, el FAB: “Qüestiona l’imaginari social sobre la bogeria i proposa la desmanicomialització: el procés de substitució del manicomi per una xarxa de dispositius comunitaris per al tractament de les persones que acudeixen a l’àrea de salut mental“.

Aquest divendres 17 de juliol, a les 15:30h d’Argentina – 20:30h d’Espanya, tindrà lloc la transmissió en viu a través del canal de YouTube del FAB: https://youtu.be/dp2sM5qSPJI

Comentarios: