Els passats dies 5, 6 i 7 d’octubre vam estar presents al Congrés Internacional de Psicologia Comunitària (CIPC 2018) que es va celebrar a Santiago de Chile, a la que van participar prop de 800 persones d’arreu del món.

La nostra companya Laura Sicilia, coautora amb Hernán Sampietro de la Guia per a Grups d’Ajuda Mútua de Salut Mental en Primera Persona, va assitir per a realizar dues presentacions sobre el model de Grups d’Ajuda Mútua i la tasca de sistematització d’experiències que realitzem a ActivaMent des del nostre naixement. Una tasca de que ens ha permès començar a construir coneixement situat en salut mental, recopilant el bagatge col·lectiu de sabers que atorga l’experiència.

Aquest congrés és una trobada biannual entre persones de tots els països, que dediquen la seva tasca professional al treball de la psicologia comunitària en temes tan diversos com: la construcció sociourbana de les ciutats, la defensa dels drets humans, la promoció de l’autodeterminació dels pobles i comunitats indígenes, el treball de la salut comunitària, entre una àmplia llista de qüestions.

Aquesta ha estat una ocasió de conèixer altres experiències, projectes i programes de treball comunitari i autogestionats, de lluita contra l’estigma i la discriminació i defensa dels propis drets, amb molta força i constància en el context de llatinoamèrica. Entre aquestes experiències, trobem: Libremente, Locos por nuestros derechos, Igualmente, i d’altres d’activistes i professionals compromesos per la mateixa causa.

Comentarios: