Moianès

   El passat dissabte 23 de gener de 2016 els d’ ActivaMent Catalunya Associació vam anar d’excursió. Aquesta vegada l’excursió va ser coorganitzada per les nostres delegacions del Berguedà i de la Catalunya Central d’ActivaMent. Què vam fer?

– 11:30 h. Ens vam trobar a Moià a la plaça del Colom. Uns quants vam prendre un cafè.

– 12:00 h. Vam agafar els cotxes i vam anar fins a Montbrú. Allí vam deixar els cotxes i vam fer una caminada fins a arribar a les Roques Tallades, punt d’arribada de molts escaladors i amb unes vistes fantàstiques de tota la vall i de les muntanyes i, evidentment, també de Montserrat. Després vam tornar caminant des de Roques Tallades fins a Montbrú. Vam agafar novament els cotxes per anar a Moià per dinar.

– 14:30 h Vam dinar tots junts al restaurant Punt nº1 de Moià (un lloc molt espaiós i amb molt de menjar i bo).

– 16:30 h Vam anar amb els cotxes a veure el poble de l’Estany, situat a 8km’s al nord de Moià. Allí la nostra companya Eugània ens va explicar l’història de l’Estany. L’Estany és un poblet que es va formar al voltant d’una vall on hi anava a parar l’aigua de les muntanyes, formant un estany que regava les terres i les feia fèrtils. Al 1570 van fer una conducció subterrània que filtrés l’aigua per poder utilitzar-la i va desaparèixer l’estany. D’aquí el seu de l’Estany.

– 17:15 h Vam passejar per l’exterior del monestir de Santa Maria de l’Estany i vam visitar per dins l’església romànica de Santa Maria de l’Estany, una església declarada monument històric artístic el 1931. Aquesta es va construir al segle XII i és d’estil romànic però el 24 de maig de 1448 degut a un terratrèmol es va ensorrar parcialment i es va reconstruir al segle XVII mitjançant arcs gòtics. A l’interior de l’església vam veure una talla de la “verge amamantant al nen” del segle XIV i a l’altar la verge de Santa Maria de l’Estany, d’alabastre del segle XVI.

– 17:30 h Vam fer una última passejada pels carrers de l’Estany.

– 18:00 h Quan ja va començar a fer-se fosc vam marxar, uns quants cap a Barcelona, uns altres cap a Manresa i uns altres cap a Berga.

     En resum, va ser un dia fantàstic que vam disfrutar els companys/es de Barcelona, Berga, Manresa i Moi d’ActivaMent Catalunya Associació. El temps ens va acompanyar. Les fotografies ens ho demostren.

Apat al Moianès

     Les excursions són una activitat gratuïta i oberta a totes les persones que vulguin participar, com part del Club de Senderisme i Passejades, un projecte d’ActivaMent Delegació Berguedà.

Comentarios: