IV-Jornada-de-Solidaritat-Institut-Vil·la-Romana

     El passat 22 de desembre, els nostres companys Marta Jover i Jordi Gómez, de la Delegació ActivaMent Granollers, juntament amb l’associació de familiars El Far, van fer una sessió de sensibilització a l’institut Vil·la Romana de la Garriga, adreçada a alumnes de quart d’ESO. Una intervenció destinada a trencar prejudicis i educar en els valors de la solidaritat i la inclusió.

    Per iniciar la sessió, Elena, psicòloga, va fer una explicació de què és un trastorn mental. Després els temes tractats van ser el tabú, els prejudicis socials (estigma), la perillosa interiorització d’aquests (autoestigma) i com el llenguatge pot discriminar a les persones, fent un repàs a les paraules que fem servir a la vida quotidiana i que poden ser discriminatòries per al nostre col·lectiu.

     En segon lloc, va intervenir Ma Rosa, donant el seu testimoni com a mare i, finalment, Marta va parlar de quan ella va patir depressió sent adolescent, aconseguint un aplaudiment espontani, confirmant doncs, que va arribar molt clarament el seu missatge. Jordi també va compartir el seu testimoni en 1a persona, i entre tots i totes van reflexionar per aprendre a no discriminar per motius de salut mental.

Sensibilització Institut Vil·la Romana

     Una experiència enriquidora per a totes les persones participants, incloent la Marta i en Jordi, que esperem poder repetir a tants instituts i espais com siguem convidats. Si al vostre institut o centre educatiu de Granollers, la Garriga o el Vallès Oriental vol fer una activitat de sensibilització, podeu posar-vos en contacte, escrivint a: granollers@activament.org

     Un plaer poder col·laborar!!!

Comentarios: