exorcisme com a terapia
Il·lustració © Sergi Balfegó

 

Segons certes religions cristianes, si tens un problema de salut mental és que estàs posseït per un dimoni. Una vella creença que ja es tenia en temps de la Bíblia. Desgraciadament, és una cosa que no s’ha quedat a les creences de fa vint segles, sinó que hi ha gent actualment que ho creu. Prova d’això és que encara es practiquen exorcismes.

Una coneguda em va dir que deixés la medicació i el tractament i em posés en mans de Jesús. Jo m’hauria posat en mans de Jesús si hagués sabut on tenia la consulta.

Desgraciadament, la superstició conviu amb nosaltres. Em sorprèn, però al meu barri hi ha botigues d’esoterisme amb un èxit de públic considerable.

Així que podem trobar alguns de nosaltres en mans d’un d’aquests senyors i senyores amb solucions miraculoses i irracionals. Solucions que l’única cosa que aconsegueixen és aprimar-nos la cartera i fer-nos acumular una frustració més.

A vegades ens trobem en situacions on tot el que poden fer el psiquiatre, el psicòleg, els amics i nosaltres mateixos és inútil, o almenys això creiem. I podem tenir la temptació de caure en mans de religions i creences que ens prometen solucions ràpides i efectives. Hi ha molta gent que està disposada a enganyar-nos, a fer-nos un exorcisme o una cura miraculosa.

I encara hi haurà gent que després d’aquestes experiències pensarà que el problema és que no s’han fet bé les coses i tornarà a anar a un altre venedor de somnis.

Si us plau, ja sé que de vegades estem en situacions desesperades, però això no vol dir llençar la raó per la finestra. Crec que les persones amb problemes de salut mental som uns dels principals clients d’exorcistes i mags i no traiem res de profit. Ens treuen els diners i punt.

Fèlix Rozey

Comentarios: