RàdioAktiva, un programa alternatiu, un informatiu diferent, un espai per a la diversitat, un altaveu pel col·lectiu de persones psiquiatritzades, una forma de lluitar contra el malestar psíquic i les causes que el provoquen o el sostenen, com la discriminació en totes les seves formes. És una manera de donar-nos veu a les persones a qui moltes vegades ens falta, per aixecar-la contra la injustícia. Ho farem de formes tan diverses com diverses som les persones, amb la il·lusió de crear un magazine de ràdio interessant i combatiu. Un programa de Miguel Dubra, a Ràdio Farró, la nueva ràdio comunitària del Centre Cívic Vil·la Urània.

Programa 5 de RàdioAktiva. Avui parlem dels Grups d’Ajuda Mútua i, en concret, del GAM de dones que va néixer fa pocs mesos a ActivaMent: com va sorgir la necessitat d’un GAM de dones, amb quines dificultats ens trobem per crear-lo, què distingeix el GAM de dones d’un GAM mixt, en què exemples de GAMs de dones ens hem fixat, què ens aporta participar-hi, etc. També parlem de la socialització en rols de gènere, com no hi ha polítiques de salut mental i gènere i això es converteix en una doble discriminació per a les dones (per ser dones i per tenir un problema de salut mental), les desigualtats i invisibilització del malestar femení en salut mental. Comptem també amb el testimoni de Marta Plaza, del col·lectiu InsPiradas de Madrid que ens explica com va ser el procés de creació del col·lectiu i la seva experiència en un GAM de dones. I hem dedicat un espai del programa per acomiadar al nostre company José Luis Maestro, mort el 6 de juliol. Sempre estaràs amb nosaltres.

Comptem en el programa amb les companyes Sílvia Marco, Ester Lluch, Grecia Guzmán, Mònica Civill i, per descomptat, Miguel Dubra.

Comentarios: