T’agradaria aprendre a moderar un Grup d’Ajuda Mútua? Passes o has passat un problema de salut mental? Vius al Districte de Sant Andreu, de Barcelona?
Si has respost que sí a aquestes preguntes, et convidem a participar d’un curs de formació gratuït per aprendre a moderar un GAM de salut mental en primera persona. A partir del proper dimecres 17 d’octubre, i al llarg de 8 setmanes, coneixerem com funciona un GAM, quines són les seves normes bàsiques, com afavorir el seu bon funcionament, com iniciar un nou grup, etc. També aprendrem com engegar una xarxa d’acompanyament, per fer-nos costat en moments de crisi o dificultat.
Qui passem un problema de salut mental, sovint hem de fer front a dificultats afegides que no depenen pas del problema de salut mental, sinó de la reacció social i altres barreres pròpies i alienes que solen presentar-se. La solitud, la pèrdua de vincles, la incomprensió, els prejudicis, la discriminació, etc., solen ser més difícils de superar que els propis símptomes, agreujant el patiment i empitjorant les possibilitats de recuperació. Per donar resposta a aquestes necessitats, existeixen els Grups d’Ajuda Mútua (GAM) i les Xarxes Autogestionades d’Acompanyament. La formació us permetrà engegar i portar endavant aquests espais de suport mutu al territori.
Una activitat del projecte Autogestió i Suport Mutu en Salut Mental a Sant Andreu, desenvolupada gràcies al suport de La Filadora, la Taula de Salut Mental de Sant Andreu, la Fundació Vidal i Barraquer, i l’Ateneu l’Harmonia. ActivaMent som l’entitat formadora, amb més de 7 anys d’experiència fem GAM i formant persones moderadores a 12 ciutats de Catalunya.
La formació s’implementarà els dies: 17, 24, i 31 d’octubre, 7, 14, 21 i 28 de novembre, i 5 de desembre, de 16:00h a 19:30h, a l’Ateneu l’Harmonia (C/ de Sant Adrià, 20), Barcelona. La formació és gratuïta, però les places són limitades. Per apuntar-te, pots escriure a: activament@activament.org o trucar al telèfon 633 27 14 72.
ATENCIÓ: Requisits indispensables per apuntar-se: passar o haver passat un problema de salut mental, viure al Districte de Sant Andreu i poder assistir a totes les sessions.