Aquest mes hem participat de la formació Non-formal Road to Mental Health, un projecte de cooperació europea d’Erasmus+. Del 3 al 9 de setembre, 6 entitats de diferents països hem compartit en Hengill, Islàndia, una capacitació que ens ha ensenyat a dissenyar i implementar projectes de salut mental comunitària basats en l’art, la creativitat i les eines no formals (institucionals) de treball, orientades a joves.

Un projecte liderat per MinteForte (Romania) y Hugarafl (Islàndia), del que també han participat APRA (Albània), Mazowieckie Centrum Neuropsychiatrii (Polònia) i Psychologists for the peoples in the world (Itàlia).

En total, 19 participants i 3 formadores vam compartir un aprenentatge vivencial, en el qual totes vam experimentar com treballar les emocions, l’autoconeixement, la confiança i la col·laboració, entre d’altres temes. Una experiència en la qual hem compartit professionals i persones expertes per experiència en salut mental.

Esperem continuar aquesta línia de col·laboració i enfortir el nostre treball amb eines no-formals per millorar la salut mental de la població, gràcies als aprenentatges amb els que hem tornar.

Comentarios: