grupogranada1

       Aquesta setmana ha tingut lloc a Granada la 1a Trobada d’Entitats de Salut Mental en 1a Persona de l’Estat Espanyol. Unes jornades de treball que han servit per conèixer-nos, establir objectius comuns i un full de ruta cap a la constitució d’una Federació Estatal pròpia.

       Un total de 21 entitats, d’11 comunitats autònomes ens hem reunit del 11 al 13 de desembre. En aquests dies, s’han establert les bases per a la constitució d’una entitat de 2n nivell que permeti:

Representar en primera persona els interessos del col·lectiu amb diversitat mental i experiència de sofriment psicosocial, defensar i reivindicar els nostres drets, promovent una visió integral de la salut mental.

       Una trobada organitzada per la Federació Andalusa En 1ª Persona, de la qual hem participat: SAPAME, ACME, Al-Farala, ABBA, ADUSMAX y AMENSA (Andalusía); AdeMM, ActivaMent, Matissos (Catalunya); ASOBIDE, Alonso Quijano y Mundo Bipolar (Madrid); Col·lectiu Obertament y Imaginave (València); Hierbabuena (Astúrias); La Nostra Veu (Balears); Stop-Estigma (Saragossa); Espiral (Canèries); ECOS (Múrcia); Mejorana (Navarra); i Caleidoscopio (Castilla i Lleó)

       Una fita històrica que suposa un nou punt de partida per a què les mateixes persones amb diversitat mental tinguem incidència social i política, promoguem l’associacionisme i la participació ciutadana, ens organitzem col·lectivament per la defensa dels nostres drets i deixem de ser objecte de coneixement per començar a produir-lo. Perquè la ciutadania activa i l’empoderament es guanyen exercint-los, no necessitem delegar la responsabilitat de la nostra representació en els familiars i/o professionals, sinó organitzar-nos per enfortir-nos i fer sentir la nostra pròpia veu

       Marxem amb el compromís de seguir treballant en xarxa, de manera horitzontal, de cara a elaborar els nostres estatuts i organitzar una assemblea constituent. Al 2017, ens tornarem a trobar a Catalunya.

Comentarios: