Des del grup de treball del projecte “Drets, ciutadania i salut mental” de la Federació Veus us volem comunicar que tenim disponible una nova Guía de Drets en Salut Mental. Un material elaborat per ActivaMent Catalunya Associació en Col·laboració amb la Universitat de Barcelona, gràcies al suport de l’Ajuntament de Barcelona; el Departament de Salut, el Departament de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat de Catalunya; el programa Horizont 2020 de la Comissió Europea; i la Fundació Grifols.

       La guia pretén esser un instrument de consulta sobre la ciutadania i els drets en l’àmbit de la salut mental que, partint de la realitat del nostre territori, faciliti cures que promoguin l’exercici dels nostres drets. Per a la seva elaboració, hem realitzat una investigació qualitativa que ha inclòs 14 grups de discussió en els quals han participat persones amb problemes de salut mental, familiars i professionals de la salut mental.

       El document s’adreça a totes les persones implicades en els processos de recuperació i al públic en general, ja que la salut mental ens implica d’una manera quotidiana.

       La guia s’estructura al voltant d’alguns dels articles de la Convenció de Nacions Unides sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat i inclou testimonis rellevants de persones afectades, professionals i familiars que reflecteixen l’estat dels diferents drets al nostre territori. A més, indica maneres d’exercir cada un dels drets en qüestió i incorpora un apartat de recursos amb associacions d’interès i documents d’utilitat.

       De moment la tenim disponible en castellà, pròximament la facilitarem també en català.

       Esperem que aquest material sigui d’utilitat a totes les persones implicades als processos de recuperació. Us preguem màxima difusió. Ja ho sabem: No hi ha recuperació sense drets!

Aqui pots imprimir la Guia:

Comentarios: