Fotobarrera

     La jornada de “Mesures d’Acció Positiva” va reflexionar sobre vida independent i accessibilitat amb el suport de l’alumnat del Cicle Formatiu d’Atenció a les persones en situació de dependència de l’Institut Guillem de Berguedà. Es va fer el passat dimecres 22 de juny a l’Hotel Berga Park de Berga. La Taula de Diversitat Funcional del Berguedà, de la qual ActivaMent Delegació Berguedà en forma part, va organitzar la jornada.

     La jornada reflexionava entorn a diferents mesures que calen per tal de garantir la igualtat d’oportunitats a totes les persones i per això és titulava  “Mesures d’Acció Positiva”. La primera part de la jornada va anar a càrrec del Xavier Pujols, membre de Fòrum de Vida Independent,  en la que va passar el vídeo Vides Diverses realitzat per l’entitat ECOM, on ell mateix i altres companys exposen que suposa viure amb el suport de l’assistent personal, i com a través d’aquesta figura poden tenir una vida independent.

     A continuació els alumnes del segon curs del Cicle Formatiu d’atenció a les persones en situació de dependència de l’Institut Guillem de Berguedà van exposar els seus projectes de fi de cicle. Projectes que passen per la participació a entitats del territori, els alumnes van exposar com van crear projectes de participació a la Residència de Nostra Senyora de Queralt, al projecte “Companyies d’acompanyament domiciliari” a persones grans soles i per últim la realització d’un projecte anti-estigma sobre la Salut Mental. Cal destacar que tots els alumnes van valorar molt l’enriquiment personal que els havia suposat el projecte.

     I per finalitzar la jornada es va fer l’entrega de premis de la segona edició del concurs “Fotobarrera”, concurs organitzat entre altres entitats per la nostra delegació del Berguedà d’ActivaMent. Aquesta segona edició va comptar amb una bona participació, es van presentar 54 fotos de 25 persones diferents i cal destacar-ne la varietat de barreres arquitectòniques que reflexen. Ens els propers dies es reunirà la comissió organitzadora i establiran un calendari per anar a entregar aquestes fotos als ajuntaments de diferents municipis del Berguedà i valorar la possibilitat de reduir les barreres detectades.

     Qui vulgui consultar les fotografies ho pot fer a la web del Consell Comarcal del Berguedà i les fotografies premiades es van imprimir i estan a disposició de les entitats que les vulguin exposar, només cal que enviïn un mail a genovesr@ccbergueda.cat.

Comentarios: