Pròxim Llibre Rosa del Hoyo     Ens complau informar-vos que la nostra companya, Rosa del Hoyo, ha signat amb l’Editorial Miret per publicar el seu llibre: “Mente, encuéntrame. Dos meses y medio en la vida de una Autista”. Una obra que ens explica, a través d’un diari personal, com és viure amb Asperger.

      En paraules de la seva autora: “L’obra comença sent una crònica de diversos dies en què vaig patir tant que vaig necessitar expressar el meu dolor de la forma més ordenada que se’m va acudir. El so de la veu em semblava massa estrident i necessitava un interlocutor, o almenys això sentia. I no aconseguia que els pensaments s’acontentessin amb quedar-se a l’interior de la meva turmentada ment. Així doncs, vaig acudir a l’escriptura, ja vella amiga, perquè xiuxiuegés una de les seves boniques cançons de bressol i així calmés al meu cervell malalt. El meu dolor es va convertir en un diari en què s’analitza present i passat i s’anhela un futur imaginat. A poc a poc, dia rere dia, vaig anar trobant-me amb preguntes i vaig intentar trobar les seves fugisseres respostes. Em vaig convertir en una exploradora, i així vaig aconseguir descobrir que no havia de recompondre quelcom trencat, sinó que havia de donar-me compte que aquest quelcom mai havia estat fracturat.

     Una publicació que s’emmarca dins del Conveni de Col·laboració signat per l’Editorial Miret i ActivaMent per lluitar conjuntament contra els prejudicis per motius de salut mental i per l’empoderament de les persones del nostre col·lectiu. En aquest sentit, l’escriptura és el camí escollit per atorgar veu als que no solen ser escoltats i per ajudar a canviar els estereotips socials i les idees errònies en relació a la salut mental. Esperem acomplir aquests objectius compartint, en forma de llibres, les nostres experiències i explicant en 1a persona què és viure amb un trastorn mental.

     Segons Rosa del Hoyo, l’obra ha suposat per ella: “Un alliberament, una sensació de pertinença de mi mateixa. I la convicció que he aconseguit millorar gràcies a l’escriptura d’un llibre.” Un text publicat amb l’esperança de: “Que serveixi per ajudar a algú que es trobi en una situació com la meva o amb nexes de connexió amb la meva.

     “Mente, encuéntrame. Dos meses y medio en la vida de una Autista”, serà presentat el proper 8 d’octubre, a Mataró, com a part de les celebracions pel Dia Mundial de la Salut Mental. Us hi esperem!!!

Comentarios: