El passat dimecres 19 de juny es va realitzar a Ràdio Molins de Rei (91,2FM) el programa “Serenor“, com cada dimecres de 18 a 19h. Van estar convidades la Judith Saldaña i la companya d’ActivaMent Mònica Civill.

Judith Saldaña és neuropsicòloga. Va explicar en que consisteix la feina dels neuropsicòlegs i el seu projecte “Dopamina”, junt amb Silvia Gil, entre d’altres coses. Consisteix en tallers de neuroeducació i tallers de neuroteatre utilitzant el teatre de l’oprimit, teatre social. Es realitza en equipaments del barri del Guinardó. Oberts a tot tipus d’edat s’educa en com funciona el cervell, factors de risc, que es pot fer per tenir una millor qualitat de vida a nivell neurològic, etc. El teatre és revelador dels prejucidis que hi ha a la societat, en especial amb la gent gran, i en aquests tallers de teatre és la gent gran qui pren i té la veu.

Mònica Civill va parlar de la recuperació en salut mental en primera persona. Vam comentar aspectes de l’estigma social i l’autoestigma, el rol de malalt, la medicació, quines activitats li han servit per a recuperar-se, que la recuperació no significa absència de símptomes, l’empoderament, l’antipsiquiatria, etc.

El programa Serenor és realitzat per l’Associació Salut Mental del Baix Llobregat, conduït per Jaume Vidal, amb diferents col·laboradores i convidats/es. Amb preguntes i comentaris de l’Anna Maria Esteve, la Marta Ona, Fina, Lola i Balbina Nicolas.

Si no vas poder escoltar el programa, aquí et deixem el podcast.

 

Comentarios: