Federació Catalana d'Entitats de Salut Mental en 1ª Persona (Logo)     Des d’ActivaMent ens complau informar-vos que ahir dimecres va tenir lloc a Barcelona l’Assemblea Constituent de la Federació Catalana d’Entitats de Salut Mental en 1a Persona. Una organització que aplega el teixit associatiu de persones amb trastorn mental de Catalunya.

     Som tot un ventall d’entitats creades i dirigides per les pròpies persones amb problemes de salut mental, que unim les nostres forces per promoure i enfortir el moviment associatiu, per la defensa dels nostres drets i per a que la veu del nostre col·lectiu tingui influència en les polítiques públiques.

    Un procés federatiu que s’inicia amb la participació de sis associacions d’arreu Catalunya: ActivaMent, ADEMM, Radio Nikosia, Emilia, Terraferma i Imagina.

Federació Catalana d'Entitats de Salut Mental en 1ª Persona.jpg

     A la nostra societat actual, aquesta federació és una necessitat. Les persones diagnosticades d’un trastorn mental, com altres col·lectius històricament discriminats, entenem que l’organització de la ciutadania és fonamental per lluitar contra situacions de vulneració de drets fonamentals, com la reforma del Codi Penal proposada pel ministre Gallardón.

      Un procés federatiu que es troba en la línia de la promoció de noves polítiques de la Unió Europea, que fomentin la participació directa de les persones amb problemes de salut mental en les polítiques sanitàries. En un moment històric on la ciutadania pateix la crisi econòmica actual, esperem que la nostra tasca tingui un impacte positiu per millorar la salut mental de Catalunya.

Comentarios: