El divendres 21 de juny, des de la delegació ActivaMent Gramenet ens conviden a participar del Taller: Reflexions al voltant dels Drets en Salut Mental. Una formació de 3 hores de duració que ens proposa pensar col·lectivament sobre la relació que existeix entre la salut mental i la vulneració de drets, posant l’accent en quins són els seus efectes sobre l’exercici de la ciutadania i quines eines tenim per lluitar per garantir el seu acompliment.

Al taller S’ofereixen eines concretes de treball per que afavoreixen l’autodeterminació i els respecte per les nostres preferències en l’àmbit de l’atenció a la salut mental.

Objectius:

* Conèixer el Marc Legal que protegeix els drets de les persones amb trastorn mental.
* Reflexionar sobre la importància del reconeixement i el respecte dels drets humans per al col·lectiu de persones amb trastorn mental.
* Identificar les vulneracions més habituals dels DDHH que patim les persones amb un diagnòstic psiquiàtric i el seu impacte negatiu per a la salut mental.
* Conèixer algunes eines concretes del model d’atenció a la salut mental basat en drets.

La formació està orientada tant a persones usuàries o ex-usuàries de serveis, com als seus familiars i als professionals de salut mental interessats en apropar-se al model d’atenció basat en drets. El taller s’emmarca dins del projecte d’Erasmus+: “TRUST, desenvolupat a Catalunya per Spora. I s’ofereix per part d’ActivaMent, entitat autogestionada per persones amb l’experiència del trastorn mental.

Al taller, coneixerem el marc legal de la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, escoltarem històries de vida i farem una reflexió col·lectiva.

El divendres 21 de juny, de 11 a 14h, al Centre Cívic Fondo (C/ de Wagner, 19), Santa Coloma de Gramenet. Una activitat gratuïta, oberta a les persones que vulguin participar. Es necessita inscripció prèvia, escrivint al correu activament@activament.org o trucant al telèfon 633 27 14 72. Us hi esperem!

Comentarios: