[metaslider id=”20466″]

Aquest dilluns 6 de maig, hem començat el projecte Esmorzars – Converses sobre Salut Mental amb periodistes, a la ciutat de Santa Coloma. Des de la Delegació Gramenet impulsem un nou projecte de lluita contra l’estigma en salut mental orientat als professionals i estudiants de comunicació i periodisme del Barcelonès Nord i de Barcelona, mitjançant tres sessions de formació-reflexió, implementades entre el maig i juny d’aquest any.

Un projecte que s’implementa gràcies al recolzament d’Obertament, campanya de lluita contra l’estigma i la discriminació per motius de salut mental a tota Catalunya i Balears, i compta amb el suport del Club Social Gramenet i de la Taula de Salut Mental i Addiccions de Santa Coloma.

En aquesta primera sessió han participat sis activistes d’ActivaMent, un activista de Fundació Tallers, dos socis del Club Social Gramenet i la coordinadora, i cinc periodistes i professionals del món de la comunicació:

  • Mónica García, advocada i Periodista, amb interès en temàtica social i el tercer sector. Membre del programa Desbocats, que s’emet a Ràdio Rubí ( 99.7FM).
  • Manolo Garrido, realitza els podcasts de ‘Trozos de Radio’ a www.manologarrido.com. Ha dirigit i presentat al 2018 ‘Stock de Ràdio’, a la Xarxa de Comunicació Local. Ha dirigit i presentat programes en Ràdio Sabadell 94.6 FM, COM Ràdio, Radio l’Hospitalet, EAJ20 Radio Sabadell, Radio Metropol i Radio Sant Adrià. Va ser membre de la direcció de Radio Sabadell 94.6 FM (2013-2015) i coordinador de programes de EAJ20 Radio Sabadell (1986-1995).
  • Marc González, freelance amb més de 10 anys vinculats a l’entorn audiovisual i els mitjans de comunicació. En l’actualitat, té 3 projectes personals relacionats amb els trastorns mentals, dos de ficció i un documental.
  • Salva Montes, comunicador audiovisual des de 1999, actualment a Canal 150 y Director de la Productora Barres i Tons.
  • Fernanda Bacigalupi, col·laboradora al programa ZOOM sobre la comunitat argentina a Barcelona, a l’emissora Ràdio Kanal Barcelona, (106.9 FM).

A aquesta primera sessió hem presentat l’entitat ActivaMent i l’entitat sòcia col·laboradora local, el Club Social Gramenet. A continuació, hem après i ens hem emocionat amb les històries de vida en salut mental, sobre estigma, recuperació i mitjans de comunicació, de dos dels nostres companys d’ActivaMent de Barcelona i de Santa Coloma. Per últim, hem tingut temps per reflexionar i fer un torn de preguntes, per saber les opinions dels participants dels mitjans de comunicació.

Pensen que la visió de la salut mental que donen els mitjans de comunicació no és l’adequada: per l’associació amb la violència, per l’ús del llenguatge amb els diagnòstics com insults, etc. El vocabulari quotidià influeix en la societat i sovint no som conscients del mal que pot fer.

Els esmorzars – converses continuaran el proper 20 de maig. Per a més informació, contacteu a suportterritorial@activament.org

Comentarios: