Des d’ActivaMent, i de manera assembleària com totes les decisions institucionals que prenem, hem aprovat la nostra adhesió al Manifest pels Drets i les Llibertats, recolzat per més de 200 entitats de la societat civil catalana, en resposta a la sentència del procès.

ActivaMent és una entitat oberta a la diversitat de veus, la qual cosa significa que entre les més de 600 persones sòcies hi ha independentistes, unionistes, anarquistes, afiliats a diferents tipus de partits, interesats ocasionals en política o que no han volgut votar mai a la seva vida. Però ara no va de color partidari, de banderes, de sentiments nacionals o de triar entre Catalunya o Espanya. Ara va de drets civils, de democràcia, de llibertats fonamentals que ens estan treient, que desapareixen per a totes les persones, siguin de l’orientació que siguin i se sentin identitàriament com se sentin.

La sentència senta jurisprudència, i una interpretació tan laxa del delicte de sedició obre la porta de par en par a la criminalització de tota protesta social, a la judicialització de tot conflicte polític. A manera de reflexió, recollím i remarquem la idea central del rebuig a la sentència que expressa el manifest:

Les conseqüències greus que aquesta sentència té sobre els drets polítics de la ciutadania i els drets de manifestació, d’expressió, de lliure associació i de dissidència política, suposen un retrocés per a la qualitat democràtica de la nostra societat.

Comentarios: