Premio la Caixa     La nostra Xarxa sense Gravetat guardonada en la segona edició dels Premis “la Caixa” a la Innovació i Transformació Social 2016!!! Uns premis que busquen reconèixer l’esforç que realitzen les entitats socials amb les seves innovadores aportacions en l’abordatge de les problemàtiques socials i els efectes transformadors que les seves intervencions exerceixen en l’evolució dels valors socials.

     La Xarxa sense Gravetat és un conjunt d’espais de Trobada, Art i Experimentació. Un projecte d’acció i participació comunitària que hem posat en marxa des de les Associacions Ràdio NikosiaSaräu, ActivaMent i la Cooperativa Aixec. El projecte consisteix en la creació d’una xarxa de tallers i/o laboratoris d’art, cultura, benestar, etc. en Centres Cívics de Barcelona que estan oberts a la comunitat, i que formen part de la graella de programació dels centres. Es generen com a espais naturals de trobada i de possibilitats entre persones amb i sense diagnòstics de salut mental. L’origen de la Xarxa està en la necessitat de generar espais comunitaris “lleus”, sense la gravetat de les categories diagnòstiques.

     Dels 489 projectes presentats als premis, han quedat finalistes 50, i d’aquests, 10 han estat els guanyadors.

     El vicepresident de la Generalitat i conseller d’Economia, Oriol Junqueras, i el director general de la Fundació la Caixa, Jaume Giró, van lliurar el premi. Precisament, Jaume Giró, felicito les entitats pel seu impuls a “projectes socials innovadors que transformen la vulnerabilitat de les persones que més pateixen en la força i l’empoderament de les seves vides”.

     Molt contents i agraïts a la Caixa per aquest suport a una manera d’entendre i fer salut comunitària!!!

Comentarios: