Com ja vam anunciar a l’abril del 2017, Participació en el Pla Local Antiestigma de Granollers, el nostre municipi ha estat un dels tres territoris seleccionats per a implementar un Pla Antiestigma, amb el suport d’Obertament.

L’objectiu principal és aminorar l’estigma i la discriminació per raons de salut mental. Per tal de dissenyar el programa a implementar durant el 2018, es va constituir un grup motor representatiu de la diversitat dins l’àmbit de la salut mental (AjuntamentBenito MenniFundació LarActiva’t Granollers i ActivaMent Granollers). I, després de gairebé un any treballant-hi, estem en disposició de fer la seva presentació pública:

Dia i hora: dimecres 14 de març, a les 10 h.
Lloc: Saló de Plens de l’Ajuntament de Granollers (Plaça de la Porxada, 6)

S’ha triat també el mateix dia, de 10.30 a 13.30 h, a la plaça de la Corona, per a la realització d’un acte de la campanya Parla Obertament

Abans però, hem fet unes exposicions prèvies en les que hem participat com a representants de la 1a persona. Han estat les següents:

22/02/: als professionals dels serveis assistencials de Benito Menni a la ciutat, tot aprofitant la sessió clínica que realitzen cada mes. Van ser convocats treballadors/es de la planta de psiquiatria de l’Hospital, del Centre de Salut Mental d’Adults, de l’Hospital de Dia, del Servei de Rehabilitació Comunitària i del CAS-Atenció i seg. Drogodependències.

 

16/02/: a l’alcalde, a la regidora de Salut Pública i a personal de diverses àrees (Salut, Educació i Cultura). Va tenir lloc al Saló de Plens de l’Ajuntament. Per a l’ocasió, ens van acompanyar el director i la cap de projectes d’Obertament.

A l’esquerra, moment de l’inici de la presentació amb la introducció de Miquel Juncosa, director d’Obertament, i les dues portaveus escollides per a representar el grup motor del Pla: la M. Àngels Coma, tècnica en promoció de la Salut Pública i la nostra companya Marta Jover, actual vocal territorial d’ActivaMent Granollers.

 

23/01/: a la resta d’entitats que formen part de la Taula de Salut Mental de Granollers per a procedir, després d’obrir un període de temps per presentar esmenes, comentaris i/o rectificacions oportunes, a la ratificació conjunta del Pla.

Comentarios: