[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=wZfD5kn9lAE[/embedyt]

        El dimarts 21 de Febrer, vam estar fent una Compareixença al Parlament de Catalunya reclamant una atenció integral a la problemàtica de l’abús sexual infantil. Intervenció que va servi per posar l’accent en la no discriminació per motius de salut mental, reclamant que no es desacrediti la paraula de les persones amb un diagnòstic de trastron mental quan denúncien un abús. La nostra presidenta, Rosa García Toldrà, conjuntament amb Alexandra Membrive, presidenta i portaveu del Mundo de los ASI, van far la compareixença. Una intervenció proposada per Gemma Lienas, diputada de Catalunya Sí Que Es Pot, i aprovada pel Departament d’Infància.

        L’objectiu d’aquesta intervenció ha estat reivindicar la qualitat dels serveis de diagnosi i d’atenció a les famílies, demanant que s’anteposi la salut i la integritat física, psicològica i moral dels infants a qualsevol altra qüestió, en els casos de sospita d’abús sexual infantil. També és imprescindible que es cuidi el patiment dels progenitors o persones protectores referents. Per això, és molt important eliminar del circuit de protecció del menor la victimització secundària que pateixen els infants, així com donar la mateixa credibilitat al testimoni de totes les persones, també d’aquelles que pateixen un trastorn mental. L’afectació de la salut mental sovint és simptomàtica d’aquestes vivències, però sol ser utilitzada per desacreditar la paraula de la demanda.

       Aquesta compareixença ha estat preparada per l’Alexandra Membrive, presidenta i portaveu del Mundo de los ASI, conjuntament amb la Laura Sicilia, secretaria d’ActivaMent, i la Rosa Garcia, presidenta d’ActivaMent i portaveu de la compareixença.

Comentarios: