El Taller de Pintura i Manualitats és un projecte de contacte social i de promoció de l’art i la creativitat a la Delegació de Gramenet. A través del dibuix, la pintura i diverses tècniques manuals es fomenta la socialització, la recuperació i la disminució de l’estigma.

El taller s’ha pogut realitzar gràcies a la col·laboració de la Coordinadora de Dones de Fondo i la seva tallerista d’arts plàstiques i manualitats María Mata Serrano juntament amb la col·laboració del Centre Cívic Fondo de Santa Coloma de Gramenet. És una activitat oberta al barri.

Les persones participants comparteixen un curs de pintura i tècniques manuals, en els que, durant algunes sessions, i en funció del gust de cada participant, han d’elaborar individualment una manualitat com un “atrapa somnis” o dibuixar i pintar un quadre que cadascú escull amb el suport de la professora/tallerista.

 

 

 

 

Objectius

* Aprendre diverses tècniques de manualitats, dibuix i pintura.

* Promoure la integració social de les persones amb diagnòstic de trastorn mental.

* Fomentar l’empoderament i el desenvolupament de la pròpia autonomia.

* Millorar les habilitats socials, l’autoestima i la qualitat de vida de tots els participants del taller.

* Lluitar contra l’estigma i l’autoestigma que dificulta la recuperació i el desenvolupament de les pròpies capacitats.

Metodologia

Al taller de pintura i manualitats el primer dia la tallerista va preguntar qui volia fer manualitats i qui volia fer pintura amb el seu suport en totes dues arts. A manualitats es va fer un atrapa somnis.

Amb aquest treball individual, però en grup classe, es fomenta l’adquisició, recuperació o desenvolupament de les habilitats socials, mentre es treballa a nivell individual la creativitat i el gust per les arts plàstiques. Les habilitats artístiques esdevenen una eina per la recuperació, la millora de l’autoestima i l’autoestigma.

Al llarg del 2017 es continuarà amb l’activitat i es participarà d’una exposició de les pintures fetes pels participants al Centre Cívic Fondo.

El taller es realitza de manera setmanal amb una durada de 2h. Els dimarts , de 16h a 18h.

Lloc

El taller té lloc al Centre Cívic Fondo al C/ Wagner, 19 de Santa Coloma de Gramenet.

Si estàs interessat/da en participar-hi escriu un e-mail a gramenet@activament.org

Amb la col·laboració de: