Cartell-taller-foto_web

DESCRIPCIÓ
El Taller de Fotografia “Autoretrats de les emocions” és una activitat artístic-educativa que consisteix en fer una aproximació al coneixement bàsic de la tècnica fotogràfica, tractant temes com ara el funcionament de la càmera, la il·luminació i l’enquadrament. Aquest aprenentatge s’estendrà a l’experimentació al voltant dels estats anímics i a l’autorepresentació, tenint com a objectiu materialitzar-se en una sèrie d’autoretrats que posteriorment seran elaborats com a una exposició. Aquesta s’exhibirà al centre cívic nord i a un restaurant, encara per determinar, del municipi de Granollers. En aquest sentit, la persona que hi participa és autora i objecte de la creació a la vegada. Per aquesta segona part de l’activitat, l’experimentació col·lectiva, l’intercanvi d’impressions i el treball en equip són claus per fomentar la relació d’ igual a igual entre persones que provenen de diferents àmbits socials, fomentant l’enriquiment mutu i desmuntant possibles prejudicis generats pel desconeixement.

Aquesta activitat està adreçada a qualsevol persona, des de gent jove fins a gent gran. Només cal que comparteixin l’interès per fer un taller de fotografia sobre les emocions. Proposant-ho d’aquesta manera es pretén fomentar la interrelació entre persones que habitualment no tenen espai comú en el dia a dia, trobant un nexe d’unió (la fotografia i les emocions) que permeti trencar la distància acostumada. L’espai de treball i reflexió conjunta facilita que, a mesura que avança l’activitat, la persona que participa conegui punts de vista i realitats individuals que molt probablement desconeix, així com aprofundeix sobre el coneixement d’ell mateix.

OBJECTIUS
*  Capacitar als participants per a ser uns fotògrafs iniciats. Iniciació en el coneixement de la càmera, la il·luminació, l’enquadrament i el gènere d’autoretrat.

*  Treballar de forma explícita els estats emocionals, explorant com són aquests (tant els propis com els dels altres) i com es reflecteixen un cop capturats per la tècnica fotogràfica, traient un profit artístic d’un autoconeixement personal.

*  Realitzar una exposició col·lectiva amb els autoretrats de les emocions que tingui visibilitat a Granollers i rodalies.

*  Millorar la intel·ligència emocional dels participants, gràcies al treball en grup i l’espai de reflexió.

*  Fomentar el lliure intercanvi d’idees i coneixements entre persones que habitualment no comparteixen un objectiu comú.

METODOLOGIA
Les primeres quatre sessions estaran destinades al coneixement bàsic dels aspectes tècnics de la fotografia, tals com la il·luminació, l’enquadrament i l’aprenentatge de l’ús de la càmera. La resta de sessions seran per treballar com fer un autoretrat de les emocions, analitzant obres creades per altres fotògrafs, tenint en compte la importància de la localització i la intencionalitat, explorant les emocions pròpies i dels altres, investigant les formes de retratar-les i reflexionant què ens fan sentir en ser vistes com a objectes.

La durada del taller és del 21 d’abril fins al 30 de juny, i de l’1 de setembre fins al 15 del mateix mes, cada dijous.

Horari: de 10 a 11.30 h.

Activitat gratuïta (només cal portar càmara de fotos).
Inscripció oberta a participants de 18 a 99 anys.

Lloc: Centre Cívic Nord.  C/ Lledoner, 6 de Granollers

Si voleu participar, només cal apuntar-se al centre cívic.
O pots trucar al 617887550 o escriure a granollers@activament.org

 Amb la col·laboració de:

6-logoCCNord_caixa negre_web   03logo_femfotos_web