Què és?

El Taller de Teatre Emocional és un projecte de contacte social i de promoció de la salut mental. Una activitat gratuïta per a millorar l’autoconeixement corporal, connectar-se amb les pròpies sensacions i necessitats, i ajudar a identificar i expressar les emocions de manera conscient i assertiva.

Partint del reconeixement del teatre com una eina de creixement personal i del valor terapèutic de la creativitat i expressió lliure, al taller es treballa per a millorar la gestió de les nostres emocions, superar la timidesa, perdre la por i la vergonya a compartir experiències i aprendre a relacionar-nos millor amb els altres i amb nosaltres mateixos.

Les places del taller s’han repartit amb el barri, la meitat per als veïns i veïnes de Sant Andreu i la meitat per als socis i sòcies d’ActivaMent.

Foto Taller Teatre Emocional

Objectius

  • Millorar la qualitat de vida de les persones que facin el taller, incrementant la seva capacitat per gestionar les pròpies emocions i per donar respostes assertives a situacions potencialment conflictives.
  • Disminuir l’Estigma Social i l’Autoestigma associat als trastorns mentals, trencant prejudicis a través del contacte social.
  • Contribuir a la cohesió social de la comunitat, reconeixent el valor de totes les persones, amb o sense un diagnòstic.
  • Afavorir el desenvolupament de les habilitats socials i la capacitat per a les relacions socials de totes les persones participants.
  • Fomentar l’apoderament, l’autoestima, la resiliència i les potencialitats pròpies de cada persona. Prendre consciència dels punts febles i estratègies per millorar-los.

Metodologia

Per assolir aquests objectius, s’utilitzen l’expressió corporal i l’escenificació creativa, fent servir com a tècniques:

  • La improvització teatral
  • El joc escènic
  • El Teatre Terapèutic
  • La Teràpia Corporal Integrativa

Lloc

L’activitat s’ha dut a terme en col·laboració amb l’Ateneu l’Harmonia, qui gestionen el Casal de Barri Sant Andreu, un equipament sociocultural del recinte Fabra i Coats (C/ Sant Adrià, 20), i que promou activitats participatives, entenent la cultura com una eina de transformació individual i col·lectiva.

Horari

El Taller de Teatre Emocional s’imparteix un cop a la setmana, amb una durada de dues hores, cada dilluns des de les 11h.

Amb la col·laboració de:
Logo Generalitat Departament Salut
Ajuntament de Barcelona
Obra Social "la Caixa"
Logo Ateneu Harmonia