Què és?

El Taller de Comunicació Empàtica és un projecte de Contacte Social, de Promoció de la Salut Mental i de Lluita contra l’Estigma.

A través de tècniques de la Comunicació No Violenta aprendrem a identificar aquelles formes d’actuar que augmenten el conflicte i la desconnexió amb nosaltres mateixos i el nostre entorn i el més important, aprendrem formes d’estar presents d’una manera que potencii l’harmonia i la cooperació permetent que es manifesti tot allò positiu que portem dins.

El taller està dirigit tant a persones amb un trastorn mental com a la població en general, promovent un tipus d’interacció basada amb els interessos compartits i no en les etiquetes, afavorint l’eliminació de l’estigma.

Objectius

  • Oferir eines per a millorar la qualitat de les relacions interpersonals de les persones que venen al taller aprenent a desenvolupar el respecte mutu, la cooperació i l’empatia.
  • Promoure l’eliminació de l’estigma i l’autoestigma que existeix cap a les persones amb un trastorn mental i que dificulta la recuperació d’aquestes.
  • Aconseguir que les persones participants aprenguin noves formes de comunicació que els ajudin a l’hora de resoldre situacions conflictives.

Metodologia

El Taller està dissenyat per ser impartit al llarg de 12 sessions, cadascuna de 2 hores de duració.

Totes les sessions estan dividides en una part teòrica, on s’explicaran diferents conceptes teòrics sobre la Comunicació No Violenta i una altra part pràctica, on es realitzaran diferents tipus d’exercicis i dinàmiques que serviran per comprendre i aprofundir la part teòrica.

Tant la part teòrica com la pràctica s’oferiran d’una manera participativa, brindant sempre la possibilitat de debat per part de totes les persones que participin al taller, amb l’objectiu que l’aprenentatge sigui col·lectiu.

Lloc

El taller tindrà lloc al Centre Cívic Casa Sagnier, C/ Brusi, 59 – 61.

Si estàs interessat/da en participar-hi, escriu un e-mail a activament@activament.org

Amb la col·laboració de:
Logo Generalitat Departament Salut
Ajuntament de Barcelona
Obra Social "la Caixa"
Logo Obertament