Aquest octubre, amb motiu del nostre 7è aniversari i del Dia Mundial de la Salut Mental, hem organitzat o col·laborem amb tota una sèrie d’activitats gratuïtes i obertes a la ciutadania: xerrades, taules rodones, concerts, recitals poètics, CineFòrums, lliurament de premis i molt més.

Hi ha tant per millorar i per aprofundir en els canvis que s’han iniciat en el món de la salut mental al nostre país, que un únic dia de celebració se’ns fa petit. El conjunt d’activitats programades és el següent:

CineFòrum: “Las vidas de Grace”. El dimecres 3 d’Octubre, a les 18:30h, a la Biblioteca Bon Pastor (C/ de l’Estadella, 64) Barcelona. Fem una sessió de CineFòrum, amb pel·lícula, reflexió i crispetes. Veurem: “Las vidas de Grace”. Amb la Taula de Salut Mental i els Serveis de Salut Mental d’adults de Sant Andreu.

Mesa Redonda: “¿Una enfermedad como cualquier otra? Una mirada crítica a las campañas antiestigma”. El dijous 4 d’octubre, a las 12:30h, a la seu de la Fundació Manantial (C/ Poeta Esteban de Villegas, 12), Madrid. El nostre company Hernán Sampietro comparteix taula amb Aleix Caussa, de la Cooperativa Spora, i Grècia Guzmán, de la UAB.

Presentació del llibre: “La puerta està abierta”. El dissabte 6 d’octubre, a les 12h, a la Biblioteca La Sagrera – Marina Clotet (C/ Camp del Ferro, 1), Barcelona. Presentació a càrrec del seu autor, el nostre company Alfonso Gálvez, qui explica com es viu un brot psicòtic i el procés de recuperació. Amb el suport dels serveis de salut mental de Sant Andreu.

Festa de la Salut Mental a Vilanova i la Geltrú. El dissabte 6 d’octubre, de 10 a 14h, a la Plaça de la Vila, de Vilanova i la Geltrú. Un acte festiu organitzat per la Taula de Salut Mental del Garraf, amb estands informatius de les entitats, tallers, conta contes, actuacions de ball, etc. A les 12:30h, performance de “Riure és Viure”, del Taller de Clown d’ActivaMent Garraf – Penedès.

Xerrada, Lectura de Manifest i Música. El dissabte 6 d’octubre, a les 18h, l’escriptor Matthew Tree fa una xerrada sobre salut mental, al Bar Celler la Tosca (Passeig de la Pau, 2), de Berga. A les 19h, a la Plaça dels Països Catalans, lectura del Manifest del Dia Mundial de la Salut Mental i concert musical a càrrec de La Berguedana de Folklore Total. Esdeveniments organitzats per Stop Estigma Berguedà.

Caminada Popular, Concert i Botifarrada. El diumenge 7 d’octubre, la Taula de Salut Mental de Granollers organitza una Caminada Popular, un Concert dels nostres companys Laura Jareño y Javi Jareño i una Botifarrada. Al Parc Torras Villà de Granollers.

Mou-te per la Salut Mental. El dimecres 10 d’octubre, a les 9:30h, caminada recorrent Berga, des del Servei de Rehabilitació Comunitària L’Oreneta (Plaça dels Països Catalans, 4), de Berga. A la tornada, esmorzar per tothom. Esdeveniment organitzat per Stop Estigma Berguedà, amb la col·laboració de l’Associació Tagast.

Còmic i Salut Mental. El dimecres 10 d’Octubre, des de les 10h, al Hall Auditori del Parc Sanitari Sant Joan de Déu (C/ Antoni Pujades, 42), Sant Boi del Llobregat. Exposició, taller i taula-debat, per conèixer diversos projectes artístics del territori i la seva importància com eina de salut mental. Taller a càrrec de Francesc de Diego i taula-debat amb la participació de Cristina Méndez.

Fira del Dia Mundial de la Salut Mental a l’Escola d’Infermeria UB. El dimecres 10 d’octubre, de 10h a 17h, estarem al Campus Bellvitge amb un estand informatiu, compartint amb els i les estudiants d’Infermeria de la Universitat de Barcelona.

Taller de Risoteràpia. El dimecres 10 d’octubre, a les 16h, a l’Ateneu l’Harmonia (C/ de Sant Adrià, 20), Barcelona. Un espai d’expressió i diversió, orientat a persones adultes. Organitzat en col·laboració amb la Comissió Antiestigma de l’Ateneu l’Harmonia.

Recital Poètic-Musical. La nostre celebració pel 7è Aniversari d’ActivaMent! El dimecres 10 d’octubre, des de les 19h, a l’escenari del bar de l’Ateneu l’Harmonia (C/ de Sant Adrià, 20), Barcelona. Poesia, música i micro obert, per gaudir i celebrar que seguim creixent i fent camí com entitat.

Taula-Debat: Joventut i Tabús. El dimecres 10 d’octubre, a les 18h, al Centre Cívic Sant Joan (Jardins de Francesc Massià s/n), Vilanova i la Geltrú. Activitat organitzada dins del Cicle Ciutadanament, de la Taula de Salut Mental del Garraf. Un espai de reflexió, amb la participació d’ActivaMent Garraf – Penedès.

Fira Healthio 2018. El dimarts 16, dimecres 17 i dijous 18 d’octubre, de 9h a 20:30h, al Pavelló 8 del Recinte Ferial de Montjuic, de Barcelona. La Fira de Salut ens convida a participar amb un estand informatiu de la nostra entitat, al sector dedicat a Salut Mental.

Taller Xerrada: Quins són els drets de les persones que patim un problema de salut mental? El dimecres 17 d’Octubre, a les 18:30h, a la Biblioteca Trinitat Vella (C/ de Galícia, 16), Barcelona. Espai de reflexió i aprenentatge ofert per les nostres companyes Beatriz Pérez i Maribel Catalán. En col·laboració amb la Taula de Salut Mental i els Serveis de Salut Mental d’Adults de Sant Andreu.

Xerrada: Salut Mental en 1a Persona. El dijous 18 d’octubre, a les 16h, al Centre Cívic Vil·la Urània. Per a reflexionar sobre el valor de l’experiència en el suport mutu, l’empoderament, la lluita contra l’estigma i l’autoestigma, i la defensa dels nostres drets. Organitzat en col·laboració amb el Grup CHM Salut Mental.

Presentació del Llibre: “Otra mirada al sistema de salud Mental”. El dissabte 20 d’octubre, a les 17h, a la Biblioteca Ignasi Iglesias – Can Fabra (C/ del Segre, 22), Barcelona. Una obra col·lectiva d’Hugo Rojo i la Xarxa GAM, presentada per dos dels seus autors: Joan Panadès i Joan Pujades. Amb la col·laboració de la Taula de Salut Mental de Sant Andreu.

CineFòrum: Loving Vincent. Sobre la vida de Vincent van Gogh. El dijous 25 d’octubre, a les 10:30h, a la Biblioteca Districte 6 (Rambla de Francesc Massià, 191), Terrassa. Fem una sessió de CineFòrum, amb pel·lícula, crispetes i reflexions. En col·laboració amb l’Associació Artèrapia Artenea.

Premis del II Concurs de Relats Breus: El dimecres 25 d’octubre, a les 19:30h, a l’Ateneu l’Harmonia (C/Sant Adrià, 20). Presentació dels relats guardonats al II Concurs de Relats Breus i lectura dels textos, amb la participació dels guanyadors i artistes invitats.

CineFòrum: El Solista. El divendres 26 d’octubre, a les 19h, al Centre Cívic Convent de Sant Agustí (C/ Comerç, 36), Barcelona. Fem una sessió de CineFòrum, amb pel·lícula, crispetes i reflexions. En col·laboració amb la Xarxa sense Gravetat.

Participem de la Fira Cuida’t. El dissabte 27 i el diumenge 28 d’octubre, de 10 a 20:30h, al Palau Ferial de Manresa (C/ de Castelladral, 5). Amb un estand informatiu. A més, el dissabte, a les 12:15h, oferim la xerrada: “ActivaMent i l’Empoderament en Salut Mental”, a càrrec de Montse Manresa i Dani Ferrer.

Totes les activitats són gratuïtes i obertes a qui vulgui participar. Us hi esperem!!!

Comentarios: