El pròxim dimecres 20 de desembre, el nostre company Hernán Sampietro impartirà el taller de formació: El dret a decidir en salut mental. Un espai en el qual podrem conèixer quin és el marc jurídic internacional de Drets Humans actual i quins recursos existeixen (i falten) en el nostre context Estatal i autonòmic per a complir amb aquests drets.

Entre altres temes, en el taller parlarem de:

  • L’Igual reconeixement com a persones davant la llei,
  • El concepte de capacitat jurídica universal,
  • L’excepcionalitat jurídica com una vulneració de drets humans,
  • Les eines de planificació de la recuperació,
  • I la Planificació de Decisions Anticipades (PDA).

Actualment, Nacions Unides estableix que els Estats tenen l’obligació de protegir el dret a decidir de les persones psiquiatritzades contra tota ingerència en tots els aspectes de la vida, incloses les decisions relatives a tractaments mèdics, a la vida independent o a qüestions financeres.

Quina és la situació actual en relació al compliment del dret a decidir? Quines legislacions han canviat o han de canviar a l’Estat espanyol i a Catalunya? Quins recursos s’estan implementant (o no s’estan implementant) per a garantir el nostre dret a decidir?

El dimecres 20 de desembre,  de 17h a 19h, a la seu d’ActivaMent (C/ Rocafort, 242 bis, 3a planta). Una activitat gratuïta amb places limitades. Si estàs interessat/a a participar, pots escriure al correu activament@activament.org.

Comentarios: