Com a entitat de salut mental en primera persona i associació antifeixista, que promou i defensa l’exercici ple dels nostres drets humans i llibertats fonamentals, i que treballa a favor de la construcció d’una societat més justa i inclusiva, declarem el següent:

  1. Denunciem la violació flagrant del dret internacional humanitari de part del govern d’Israel. El seu afany expansionista i colonialista ha mostrat un enorme menyspreu per la vida aliena, assassinant indiscriminadament i massivament la població civil palestina, a més de destruir infraestructures essencials per al resguard i la preservació de la vida de civils. A això s’hi ha sumat un nou bloqueig que fa inviable la satisfacció de necessitats bàsiques i, per tant, la supervivència dels/de les habitants de la franja de Gaza. Actualment les víctimes palestines del conflicte es compten per milers (més de 7000 civils morts, dels quals al voltant de 3000 són nens, a més de 15.000 persones ferides i més de 120.000 persones desplaçades).
  2. Denunciem que el genocidi del poble palestí és sostingut pels interessos geopolítics de 3 potències: França, EUA i Gran Bretanya, els quals, com a membres permanents i amb dret veto del Consell de Seguretat de les Nacions Unides, organisme encarregat de la preservació de la pau, han bloquejat les propostes en relació amb a) El cessament immediat de les hostilitats al territori (així com el cessament de la violència contra la població civil); b) La revocació de l’evacuació ordenada per Israel del nord de Gaza; c) La realització de pauses humanitàries per proveir ajudes a la població civil, així com l’establiment de corredors humanitaris que puguin garantir mínimament el desplaçament de la població Palestina des de zones ocupades per l’exèrcit Israelià.
  3. Condemnem la complicitat del bloc hegemònic occidental, liderat pels EUA, la Gran Bretanya i la Unió Europea, en la violació de drets humans que pateix el poble palestí des de fa més de 70 anys, truncant en cada generació el ple exercici del dret a la vida i al territori, generant una narrativa esbiaixada al voltant de les demandes del poble palestí per exercir el seu dret inalienable a la lliure autodeterminació, la independència nacional i la sobirania (drets reafirmats a l’Assemblea General de Nacions Unides, 1974).
  4. Condemnem també els crims contra la població civil i, específicament, la massacre de dones i nens/nenes, que estan sent utilitzats com a recurs i estratègia de guerra.
  5. Finalment, manifestem el nostre suport i solidaritat al poble palestí i reafirmem el dret a la sobirania i l’autodeterminació lliure dels pobles.

Elaborat per Viviana Carmona

Aprovat amb esmenes en assemblea del 26/10/2023

Comentarios: