La comissió d’excursions d’ActivaMent Girona us proposa fer una sortida el dia 30 de gener de 2022. Anirem a Romanyà a fer la ruta dels Gegants del Bosc.

La ruta es realitza a l’entorn de Romanyà de la Selva, un petit nucli de població dins el terme municipal de Santa Cristina d’Aro (comarca del Baix Empordà). Està situat a 320 metres d’altitud, en una àrea muntanyosa de la zona central de la Costa Brava. En un radi de pocs centenars de metres, al voltant de Romanyà, es concentren una sèrie d’elements de gran valor natural i cultural. Entre ells, destaquen tres importants megàlits: el Dolmen anomenat de la Cova d’en Daina, el Menhir de la Murta i la Cista de la Carretera de Calonge. També tenen interès l’església preromànica de Romanyà (Segle X), el cementiri de Romanyà (on està enterrada l’escriptora Mercè Rodoreda) i una creu de factura modernista. A nivell ambiental, la zona està coberta per un bosc de sureres molt ben conservat, destacant la presència d’almenys tres arbres monumentals. A través de la Ruta dels Gegants del Bosc, hom pot visitar a peu tots aquests elements de gran valor cultural i natural.

El punt de trobada serà el Decathlon de Girona, a les 9h. Qui vulgui pot anar directament a Romanyà. Ens trobarem a l’entrada de Romanyà, a les 10h. Cal portar esmorzar i dinar, i calçat adequat per caminar.

Confirmació de l’assistència: girona@activament.org

Comentarios: