El proper divendres 18 de juny, participarem d’un Webinar amb Tina Minkowitz, presentant el seu llibre: “Reinventar el suport en cas de crisi“. Un esdeveniment organitzat en el marc del 14 ° període de sessions de la Conferència dels Estats Parts del Comitè sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat (CDPD), de Nacions Unides.
A l’esdeveniment, Tina Minkowitz compartirà fragments del seu llibre, al qual reflexiona sobre com repensar els suports a les crisis més enllà dels discursos i les pràctiques institucionals de salut mental. Aquests suports són una valuós recurs per afavorir i complementar l’abolició dels ingressos forçosos i el tractament involuntari.
La CDPD ha establert les bases per a aquest projecte, gràcies a l’obligatorietat que estableixen els seus articles 12 i 19 de brindar suport per a la presa de decisions i per a la vida independent en la comunitat.
Hi participaran com a panelistes de la Webinar:
- Risnawati Utami, membre del Comitè sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat.
- Amalia Gamio, membre del Comitè sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat.
- Hege Orefellen, advocada i membre de la World Network of Users and Survivors of Psychiatry.
- Lu Han, Oficial de programació, membre de l’Open Society Foundations.
- Beatriz Pérez Pérez, membre d’ActivaMent Catalunya Associació, becària doctoral FPU a la Universitat Autònoma de Barcelona.
Les panelistes debatran sobre les següents preguntes:
La conceptualització de ‘suport en cas de crisi’, entès com un suport per a la presa de decisions i per a la vida independent en la comunitat, compleix efectivament la lògica de la CDPD pel que fa a l’abolició de l’internament forçós i el tractament involuntaris?
Aquest marc és útil per al desenvolupament de lleis i polítiques que eliminin l’internament forçós i el tractament involuntari? Proporciona un dret positiu per al suport consensuat en situacions de crisi personal?
Quines són les llacunes o les àrees inconcluses d’aquesta lògica? Quines són les deficiències d’aquest enfocament?
De quina manera això és rellevant per al treball del Comitè de la CDPD? Quins aspectes hauria de considerar especialment el Comitè en l’elaboració de directrius sobre desinstitucionalització?
El divendres 18 de juny, de 16h a 17:15h horari d’Espanya (de 10h a 11:15h am, hora de l’Est dels EUA).
La Webinar comptarà amb traducció a l’espanyol i a l’anglès, i amb subtítols disponibles en anglès.
Una activitat oberta i gratuïta.
Enllaç a la sala virtual (plataforma Zoom): https://us02web.zoom.us/j/81641514425
Si vols rebre un recordatori per correu el dia abans, pots escriure a: formacio@activament.org