El passat dimarts 6 de abril ens va deixar el nostre amic i company Fèlix Rozey Arranz, soci fundador i ex-president d’ActivaMent. Per molts de nosaltres en Fèlix ha estat un referent i un mestre en això de l’activisme boig. Molts ens vam iniciar en aquest camí tenint-lo com a model i gràcies al seu suport.

En Fèlix és part d’ActivaMent des d’abans de la seva constitució, participant a les primeres trobades que fèiem al desaparegut bar El Pato Loco quan encara no érem una associació, i ell ens va donar l’empenta per crear aquesta nova entitat.

A més a més, molts dels nostres projectes són creació seva. En Fèlix va iniciar al 2011 el Blog d’ActivaMent i ha estat el més prolífic escriptor entre tot l’equip de blogaires, amb més de 40 publicacions al llarg dels anys. També va formar part de l’equip d’edició del Blog durant molt de temps, ajudant-nos a moltes de nosaltres a escriure per primera vegada sobre la nostra història de vida i a publicar les nostres pròpies reflexions.

Una persona compromesa amb les causes socials, en Fèlix ens va parlar de drets humans, ens va alertar fa una dècada dels perills del feixisme per a les persones psiquiatritzades, i ens va fer reflexionar sobre el discriminatori discurs genetista i les seves conseqüències. La primera publicació de la nostra Web, escrita per ell, es deia: Eugenèsia i Trastorn Mental: una història que cal no oblidar.

També al 2012, en Fèlix va ser part de la primera fornada d’activistes formats per Obertament, la campanya catalana de lluita contra la discriminació per motius de salut mental. I de la seva mà, vam iniciar el nostre propi equip de sensibilització comunitària, per fer xerrades a joves, estudiants universitaris i professionals de salut mental, orientades a trencar prejudicis sobre com som les persones diagnosticades.

Al 2012, de la mà d’Anna Hernández, en Fèlix ens va obrir les portes per col·laborar mensualment a Catalunya sense Barreres, de Ràdio Estel, un programa fet amb el suport de la Fundació ONCE i el Fons Social Europeu, que atorgava veu als col·lectius de persones amb discapacitat o en risc d’exclusió social.

Marxa un company de grups d’ajuda mútua i de sortides culturals, un amic i un suport per travessar moments difícils per a moltes de nosaltres. En Fèlix ha viscut essent una bona persona i fent el món un millor lloc pels demés. El nostre condol a la seva família, les seves amistats, als companys i companyes dels múltiples espais d’activisme que compartia en Fèlix a Joia, Ràdio Nikosia, Obertament i a aquesta, la seva casa d’ActivaMent.

Sempre hi seràs amb nosaltres. Fins la propera lluita, company.

Comentarios: