Ja és aquí el nostre quart llibre electrònic, amb els textos guanyadors del IV Concurs de Relats Breus d’ActivaMent. Un concurs que cada any organitza l’Àrea d’Art i Cultura de la nostra entitat.

En aquesta ocasió, immerses en la COVID-19, la temàtica triada va ser “Reclusió i punts de fuga”. En una situació en la qual havíem de generar noves estratègies per a superar el tràngol i crear alens que ens permetessin resistir el confinament, aquest any vam convidar a escriure sobre la privació de llibertat i aquells “punts de fuga”, metafòrics, que ens han ajudat o ajuden a apaivagar o superar la pandèmia o altres tancaments o situacions d’aïllament involuntari.

El Jurat d’aquest IV Concurs, celebrat el 2020, va estar format per l’escriptor i poeta José Manuel Vara, l’escriptora Eugènia Llonch i l’escriptora i poetessa Cristina Martín (Princesa Inca).

Les escriptores i relats finalistes van ser:

* David García Gallego, pel seu relat: “Volviendo a la originalidad”.
* Deborah Sobrino Orellana, pel seu relat: “La eterna reclusión”.
* Francisco José Sánchez Martín, pel seu relat: “El pajarillo”.

I el primer premi al relat guanyador per la seva creativitat, adequació amb les bases del concurs, domini d’eines de la narrativa i coherència amb el tema, va ser per a:

    * Cristian Vilalobos Llorca, pel seu relat: “He vist”.

Aquest any, el llibre també inclou quatre poemes i un escrit que diferents sòcies i socis van tenir la generositat de compartir durant l’acte de Lliurament de Premis del Concurs, celebrat l’octubre de 2020.

Les il·lustracions del llibre, maquetat per Cristina Méndez, han estat a càrrec de les sòcies: Raquel Montllor, Marta Jiménez, Laura Jareño, Rosa Rubio, Crismendezca, Cristina Aguiar i Judit Miralda. El Pròleg, ha estat escrit per Eugènia Llonch i la presentació, per Ariadna Sáez.

Desitgem que el gaudiu!

Comentarios: