La nostra companya Laura Jareño acaba d’incorporar-se a l’equip del Servei de Rehabilitació Comunitària (SRC) Bétula, com a tècnica d’acompanyament i suport entre iguals.

Aquest, és un nou perfil professional adoptat per Bétula, el màxim exponent de Salut Mental Comunitària i un exemple del canvi de model de l’Atenció a la Salut Mental i Addiccions de Badalona Serveis Assistencials que aposta per adaptar l’oferta de serveis a persones amb un trastorn mental sever segons cada cas i la seva edat i oferir l’atenció des d’una perspectiva de suport integral.

La nova figura du a terme funcions com l’escolta activa, el suport mutu, la sensibilització, la mediació i el control de crisis, i s’incorpora i complementa un equip professional interdisciplinari que atén als usuaris de les poblacions de Badalona, Tiana, Montgat i una zona de Sant Adrià del Besòs. Un equip que té l’objectiu comú de promoure i coordinar processos de canvi orientats a la recuperació i millorar la integració de les persones usuàries com a ciutadanes de ple dret i que actua com a element de connexió de la persona amb la comunitat, i per tant, englobant des de l’atenció individual, a la grupal, a la família i la participació comunitària.

En paraules de la Laura: “Aquest és un bon pas per apropar la salut mental en primera persona i el suport entre iguals a un servei de salut mental, en aquest cas al SRC Bétula. Una oportunitat per canviar la mirada cap a la recuperació en salut mental, per reinventar-nos, des de la proximitat del suport mutu i la proximitat de mirar-nos com a persones i professionals de la salut mental més enllà d’etiquetes psiquiàtriques i des de la igualtat en l’atenció amb les persones usuàries. Molt agraïda a BSA i ActivaMent”.

Comentarios: