Estem preparant un curs online, gratuït, obert i accessible, de 3 hores de durada, sobre Drets Humans i salut mental!

En setmanes vinents us oferirem la possibilitat d’accedir lliurement a una formació introductòria orientada tant a persones usuàries i activistes, com a professionals dels serveis i públic interessat a conèixer el marc jurídic de drets humans que protegeix a les persones del nostre col·lectiu.

Una formació basada en la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat (CDPD), de Nacions Unides. La Convenció, signada i ratificada per l’Estat espanyol l’any 2008, és el principal tractat de Drets Humans del nostre segle, té caràcter jurídic vinculant i obliga als Estats membres a adaptar la seva legislació i les seves polítiques públiques per a acomplir-la.

Quins drets tenim? Quins drets se’ns vulneren encara? Quina és la situació actual a l’Estat espanyol? Quins canvis s’estan promovent i quins altres queden per fer?

El curs inclou material audiovisual, lectures, històries de vida i exercicis de reflexió online, sobre:

  • La discapacitat psicosocial i la necessitat d’un model de suport basat en el respecte dels drets humans.
  • L’estigma i autoestigma. Continguts i efectes de la discriminació.
  • El Cicle de vulneració de drets i els seus efectes en la Salut Mental.
  • Les barreres psicosocials des d’una perspectiva interseccional de Gènere.
  • La Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat com a eina de canvi per a l’acompliment dels Drets Humans.

Aquesta formació forma part del Programa de Promoció de la Ciutadania i els Drets Humans en l’Àmbit de la Salut Mental d’ActivaMent. Un projecte desenvolupat amb el suport de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, de l’Ajuntament de Barcelona.

Seguint la línia pedagògica d’ActivaMent, aquest curs s’ofereix en primera persona. És a dir, està creat, desenvolupat i impartit per qui som o hem sigut usuàries de serveis de salut mental i formem part d’ActivaMent.

Ben aviat difondrem a les xarxes socials la plataforma online per fer el curs des d’on vulguis, al teu ritme, quan ho desitgis i en català o castellà.

Si estàs interessat/interessada a fer-lo, pots apuntar-te escrivint a formacio@activament.org i així que estigui disponible, t’enviarem l’enllaç d’accés.

Comentarios: