El dimecres 22 de gener, a les 17h, organitzem una visita guiada: El Refugi 307 – Cooperació en temps de guerra. Una activitat organitzada dins del proyecto de “Sortides Culturals”, de l’Àrea d’Art i Cultura d’ActivaMent.

El Refugi 307 és un dels refugis antiaeris construïts durant la Guerra Civil amb l’objectiu de protegir la població dels bombardejos indiscriminats que va patir Barcelona. El refugi va ser excavat gràcies al treball de molts veïns i veïnes al barri del Poble Sec. Recorrent-lo ens aproximarem als fets de la guerra i a l’experiència d’una ciutat que es va enfrontar a un fenomen nou: el bombardeig indiscriminat de la població civil, una pràctica militar que només havia estat breument assajada durant la Primera Guerra Mundial. Descobrirem un dels pocs refugis accessibles. Durant la visita recorrerem la seva galeria principal, 200 metres excavats dins de la muntanya que donen pas a un túnel força ample, amb zones de bancs i ben il·luminat.

A més, un cop acabada la visita, anirem a un bar del barri a fer un got i comentar el que hem vist.

Una activitat oberta a totes les persones que vulguin assistir-hi. La visita te un cost de 3€. Si estàs interessat/da a participar, pots inscriure’t escribint a art@activament.org. ¡T’esperem!

Comentarios: