Que la quarantena no ens robi la cultura! Des d’ActivaMent us proposem gaudir del cicle “CineFòrum [confinades]”, compartint tota una sèrie d’espais de reflexió al voltant de documentals i pel·lícules d’accés lliure, que ens ajudin a pensar sobre l’època que estem vivint, els malestars amb els que hem de conviure i les estratègies per fer-les front.

Iniciem el cicle el proper divendres 8 de maig, amb Zauria(k), un projecte de Maier Irigoien Ulaiar, Isabel Sáez Pérez i Iker Oiz Elgorriaga.

Zauria(k) és un documental que tracta sobre la bogeria, els malestars i la salut mental des d’una perspectiva feminista. Cerca visibilitzar la intersecció entre salut mental/patiment psicosocial i les vivències de gènere, mitjançant la realitat de 9 dones, bolleres i trans. El que no s’anomena no es veu, i el que no es veu no existeix. Un treball que pretén fer visible la relació entre els processos de psicopatologització i la condició de gènere i interpel·lar a l’imaginari al voltant dels malestars psico-emocionals/diagnòstic/salut mental mitjançant la narració de diferents experiències reals, utilitzant expressions artístiques com la narrativa, la il·lustració i la poesia. Vulnerabilitat, cures, malestars, col·lectivitat, marges, capitalisme, cisheteropatriarcado… Com entenem la bogeria?

A més a més, per a l’espai de reflexió comptarem amb la participació de dues de les seves directores, Maier Irigoien Ulaiar i Iker Oiz Elgorriaga, i d’una de les dones protagonistes del documental: Cristina Martín, la Princesa Inca, poeta i activista pels drets de les persones psiquiatritzades.

Durant aquesta situació de confinament, el documental està accessible en obert a la plataforma Vimeo. Podeu accedir-ne clickant aquest enllaç: Zauria(k). Bogeria – Cos – Feminismes.

Atenció: quan entris a mirar el documental no t’oblidis de posar els subtítols (clickant el botó que diu CC, al costat del volum, i triant el teu idioma).

I el divendres 8 de maig, a les 18h, ens reunim a una sala virtual per compartir els comentaris, reflexions i vivències al voltant del documental amb una de les seves protagonistes. Apunta’t per participar, escrivint a activament@activament.org, i t’enviarem l’enllaç d’accés a la sala.

Una activitat gratuïta, pensada per gaudir i reflexionar, organitzada per ActivaMent, amb la col·laboració de la Xarxa sense Gravetat.

Comentarios: