Aquest mes de desembre, el nostre company Hernán Sampietro ha participat del programa “Mi Gramo de Locura”, de Ràdio 5 – RNE, per parlar de la necessitat d’un sistema de salut mental acord amb la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat.

Mi Gramo de Locura és un programa dirigit i presentat per en José Manuel Cámara, pensat per ser un altaveu de les entitats que treballen amb persones que pateixen malestar psíquic. La Ràdio pública cedeix aquest espai a la Confederación Salud Mental España, per presentar les entitats, els seus projectes i realitzar entrevistes a persones convidades.

La intervención del nostre company ha estat gravada a una jornada de l’Asociación Madrileña de Rehabilitación Psicosocial. Hernán critica l’ús de la involuntarietat i la coerció en els dispositius de salut mental per ser iatrogèniques i contràries als drets humans, així com la modificació de la capacitat jurídica, enlloc de la implementació de sistemes de suport voluntaris a la presa de decisions.

Si no has pogut escoltar el programa, avui us portem el podcast (la gravació):

Comentarios: