Aquesta tardor, fins i tot amb les restriccions a les reunions presencials, seguim trobant-nos per pensar i aprendre col·lectivament. Al novembre continuem amb el cicle d’espais de debat i reflexió online: “Conversatoris des de la Diversitat“. Cada setmana tindrem una persona convidada per introduir-nos en temes diversos que ens ajudin a pensar com construir en comunitat una societat que respecti els drets humans i valori les experiències i formes de vida diverses.

El dimecres 4 de novembre, el tema serà: “Una realitat desconeguda o un col·lectiu ignorat?“. I comptarem amb Marina Bartolomé, qui ens parlarà de les Experiències de violència en persones amb trastorn mental a Barcelona. L’estigma social ens presenta com a persones agressives, violentes i perilloses, però els fets assenyalen que la realitat és exactament a l’inrevés: una alta proporció de persones amb problemes de salut mental, com a causa o conseqüència, som supervivents de diverses formes de violència viscuda.

Marina Bartolomé és membre de el Grup de Recerca en Victimització Infantil i Adolescent (GReVIA) de la Universitat de Barcelona, un equip interdisciplinari dedicat a investigar i promoure la protecció de la infància enfront de la violència. És tècnica de projectes al Departament de Formació de la Fundació Vicki Bernadet. I actualment realitza el doctorat sobre les experiències de violència viscudes durant la infància i el diagnòstic d’un trastorn mental en l’edat adulta.

L’activitat és gratuïta, però les places són limitades. Per participar, pots apuntar-te escrivint a activament@activament.org, i et farem arribar l’enllaç a la sala online.

 

Comentarios: