For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.

I Accept

 

ActivaMent Barcelonès Nord ha col·laborat amb Badalona Serveis Assistencials i Salut Mental Barcelonès Nord en l’elaboració d’un vídeo de sensibilització contra l’estigma en salut mental. Aquesta acció s’emmarca en la celebració del Dia Mundial de la Salut Mental del 10 d’octubre, que aquest any ha portat per lema «Salut mental i benestar, una prioritat global». El motiu és reivindicar la inversió necessària per a l’atenció a la salut mental i garantir l’accés igualitari a tota la població, especialment en el context actual provocat per la COVID19 i que alhora reflexa la rellevància de la salut mental.

Al vídeo, les nostres companyes aporten el seu testimoni i reflexions. En Daniel López parla d’estigma social, d’autoestigma, d’indefensió apressa i de la dignitat inherent de tot ésser humà. La Núria Prats recalca que la vida segueix endavant tot i travessar problemes de salut mental. I la Cristina Martín reivindica el valor de la diversitat i la importància de posar en valor la nostra sensibilitat.

L’estigma i la vulneració de drets afecten de manera negativa moltes persones diagnosticades d’un trastorn de salut mental en tots els aspectes de la vida. D’aquí la necessitat de visibilitzar la situació, trencar l’estigma social i generar un debat a tots els nivells que ajudin a avançar i a millorar.

El vídeo està disponible a Youtube: #Estigmes

Comentarios: