El passat dimecres 18 de setembre, el programa “De Boca a Orella”, de Ràdio 4, va dedicar un espai per parlar i reflexionar sobre la depressió.

Van participar del programa Mabel Rodríguez, co-autora del llibre “Punt i coma; lluïtant contra la depressió”, on explica la seva pròpia experiència; Marçal Nebot, activista d’Obertament; Gemma Parramón, cap de psiquiatria de l’Hospital Vall d’Hebrón; i el nostre company, Carlos Guirado, membre d’ActivaMent Garraf-Penedès. A més a més, van entrevistar a Ester Camprodón, cap de l’Àrea de Salut Mental del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, per parlar de depressió infantil i adolescent, una situació que afecta al 5% de nens i nenes i al 10% d’adolescents del nostre païs.

Les experiències de vida compartides per Mabel, Marçal i Carlos han ajudat a combatre la banalització de la depressió i els prejudicis més habituals, com l’estereotip de feblesa o la idea errònia de que la depressió és una qüestió d’actitud.

“De Boca a Orella” és un magazine de Ràdio 4, RNE, dirigit i presentat per Sílvia Tarragona, amb la col·laboració de Natalia Sánchez. Si no vau poder escoltar el programa, avui us portem el podcast.

Comentarios: