El 26 d’octubre va tenir lloc la presentació del còmic Manicomio al Restaurant-Llibreria Anònims de Granollers. Entre 20-25 persones vam tenir l’oportunitat d’intercanviar impressions i fer preguntes a la parella autora, la guionista Montse Batalla i l’il·lustrador Xevidom. Entre d’altres qüestions, ens van explicar el procès de creació d’aquesta obra (gairebé 9 anys) i els motius per a compartir la seva història de vida. També es van compartir reflexions més tècniques, com són les característiques del llenguatge propi del còmic.

Manicomio, còmic publicat per Ediciones La Cúpula, és una novel·la gràfica basada en una experiència autobiogràfica de la guionista. L’obra és un testimoni de denúncia d’un sistema de “salut” mental basat en la vulneració sistemàtica dels drets humans. En paraules de Montse Batalla: “Necessitava denunciar aquell maltractament, cruel i injust, que vaig rebre a nivell humà per part d’uns metges i un personal sense cap empatia, cosa que va ser tan dur com la pròpia malaltia.”

Al principi de l’acte, ActivaMent Granollers vam aprofitar per donar a conèixer breument les nostres activitats i accions. Volem tornar donar les gràcies a Daruma, associació col·laboradora necessària de l’acte.

El còmic Manicomio pot comprar-se online a: https://www.lacupula.com/catalogo/manicomio/

Comentarios: