Al llarg del mes de juliol de 2019, la Coalició ActivaMent-Hierbabuena-EnPrimeraPersona hem presentat un Informe sobre la situació dels Drets Humans de les Persones amb Discapacitat Psicosocial a Espanya, per al tercer cicle de l’Examen Periòdic Universal (EPU), de l’Assemblea General de Nacions Unides.

Previ a la 35a sessió de Grup de Treball EPU que es realitzarà al gener de 2020, es duen a terme una sèrie de Pre-sessions al Palais des Nations, a Ginebra. Aquestes Pre-sessions tenen l’objectiu d’examinar de manera general la situació dels drets humans a cada un dels països que es presentarà a la 35a sessió. Aquest any, les Pre-sessions es realitzen els dies 10, 11 i 12 de desembre. El dia 10 de desembre, coincidint amb la commemoració del Dia Internacional dels Drets Humans, s’ha celebrat la Pre-sessió de l’Estat Espanyol.

En aquest context, el Centre UNESCO de Catalunya, conjuntament amb diferents entitats de la societat civil, han portat a terme una Roda de Premsa a Ginebra, amb l’objectiu d’explicar el contingut dels informes presentats per la societat civil per al EPU.

En aquest enllaç pot descarregar-se la nota de premsa oficial (en anglès), emesa pel Centre UNESCO de Catalunya, on s’inclouen les reivindicacions del col·lectiu de persones amb discapacitat psicosocial contingudes a l’Informe sobre la situació dels Drets Humans de les persones amb Discapacitat Psicosocial a Espanya. Així mateix, poden descarregar-se els resums dels diferents informes que van ser presentats durant la roda de premsa i el vídeo de l’esdeveniment.

Comentarios: